10.10.13

Mun iholla

Suvi kirjoitti hienon tekstin aknesta, ja se innoitti muakin vähän avautumaan aiheesta. Mä oon myös itse taistellut epäpuhtauksia vastaan pienen ikuisuuden, eli niin kauan kuin vaan muistan. Joskus kun katson vanhoja kuvia mieli on vähän haikea, koska joissain niissä iho on kuin vauvan pylly konsanaan ja nyt se on mitä on. Akne on alkanut viimeaikoina pahentumaan, nyt se on alkanut leviämään poskiinkin. Mulla se pahenee aina kun on stressiä tai se aika kuukaudesta. Vaikka jälkimmäisiä ei olisikaan, ihoni ei koskaan ole ihana.
Tiedän, että mulla tää ei ole pahin mahdollinen, sillä mun tapauksessa epäpuhtaudet painottuu pääasiassa kasvoihin. Aattelin repästä ja ottaa pari meikitöntä kuvaa, auts.


Toiset kärsii tummista silmänalusista, minä sitten taas punaisista nenänpielistä. Mulla ne on aina tosi punottavat, vaikkei olisi edes flunssaa. :-D

Ei tää silti mikään ihan mitätön ole, as you can see. Olen menettänyt uskoni kaikenmaailman aknetuotteisiin, en vaan usko niiden tehoavan kunnolla, korkeintaan rauhoittavat väliaikaisesti. Oli kyseessä sitten kuorinta-, kosteus- tai jotkut yöksi naamalle jätettävät supervoiteet. En oo koskaan käyttänyt e-pillereitä tai mitään muutakaan, joten minäpä siis ajattelin varata ajan ihotautilääkärille (itseasiassa ei muutaku tuumasta toimeen joten soitin äsken, mutta terveyskeskuksessa on henkilökuntavajausta ymsyms, joten tarvii odotella yhteydenottoa) ja kyselen tuosta Roaccutan-kuurista, josta Suvi kirjoitti.
Mullakaan kyseessä ei ole mitkään pikkuruiset näpyt mitkä saa sekunnissa kunnolla piiloon, vaan todella kipeät, ihon alla muhivat paiseet (hyi olkoon) jaja... No, näätte kyllä.

Suolasaippua

Mä tilasin hyvinvoinnin.fi-sivustolta parisen viikkoa sitten suolasaippuaa ja olen käyttänyt sitä tunnollisesti siitä lähtien. Tuloksien näkemisessä saattaa tunnetusti mennä aikaa, joten odotellaan jos iho vaikka rauhoittuisi. Suolasaippua on siis aidosta Himalajan suolasta valmistettu saippua, joka puhdistaa tehokkaasti ja kosteuttaa. Siitä on apua mm. allergiaan, akneen, atopiaan, kuivaan ihoon, psoriin ym. Sitä voi myös käyttää dödönä ja kantapäiden raspaukseen tuo on oiva tuote!

Homma menee siis niin, että kastelet suolasaippuan vedellä, pyörittelet sitä käsissäsi ja sitten peset kädelläsi ihoa (voit myös hieroa saippuaa suoraan kasvoihin, mutta saattaa sen karheuden takia vähän tunnahtaa). Voit halutessasi antaa sen vaikuttaa muutaman minuutin. Huuhtele ja sitten vaan kosteusvoidetta perään.
Sitä voi käyttää myös koko vartaloon: hiero suolasaippuaa kevyesti saunanlämpimälle, kostealle iholle. Kääriydy pyyhkeeseen ja lepää tunnin ajan. Keho alkaa lämmetä ja hikoilla suolan vaikutuksesta. Se avaa ja puhdistaa ihohuokoset, ja vastaa kuulemma kolmepäiväistä dieettiä.

Kuvat ovat muokkaamattomia ja mulla on niissä vaan ripsaria.
Ihoa rauhoittavia vinkkejä:

»Vaihda tyynyliina mahdollisimman usein. Bakteerit "pesiytyvät" siihen, joten ei ole naamalle hyväksi hieroa sitä ns. likaiseen tyynyliinaan. 

»Pidä meikittömiä päiviä. Olen todennut, että pelkkä ripsiväri ja pieni kulmien skarppaus piristää ilmettä jo ihan tarpeeksi! Ei ole hyvä pakkeloida kasvoja meikkivoiteen alle päivittäin. Näppyläinen, mutta luonnollinen iho on paljon kauniimpi kuin iho, joka on meikattu tunkkaisen näköiseksi.

»Pese siveltimet ja meikkisienet viikoittain, sillä ne kuhisevat bakteereita (jos käytät niitä usein). Käytä ihan vaikka vaan shampoota (jos ei ole muuta), mutta jokin hellävaraisempi saippua on tietenkin parempi - esimerkiksi marseille tai se suolasaippua. Pese välineet vaikka illalla ja aseta ne kuivumaan pyyhkeen päälle, anna kuivua yön yli.

»JUO VETTÄ. Oikeesti, kanna mukanasi vesipulloa ja tankkaa!

»Rasvainenkin iho tarvitsee kosteutusta, eli laita kosteusvoidetta aamuin illoin. Akne pahenee jos iho on kuiva, sillä iho ei silloin saa tarpeeksi happea muhiessaan kuivan kerroksen alla.

»Vältä tuotteita, joissa on alkoholia (esim. jotkut kasvovedet).

Yksi asia mikä kannattaa muistaa on se, että kun ihmiset juttelevat kanssasi, he eivät ekana huomioi finnejäsi. Vaan he kiinnittävät huomionsa silmiin, kulmiin, huuliin ja kasvojenpiirteisiin. Korosta siis niitä ja kiinnitä niihin itsekin huomiota - niin muutkin tekevät. :>

47 comments:

  1. <3 Ihan järjettömät tsempit sinne! En ikimaailmassa olisi uskaltanut postata samanlaisia kuvia omasta naamasta, joten nostan hattua miten rohkeasti pistit nää tänne. Voi kun saisit myös tän roa-kuurin ja toivotaan että toimis molemmilla. Voi meitä ja kaikkia muita jotka taistelee saman ongelman kanssa.

    ReplyDelete
  2. Aika huonot ohjeet annoit sivellinten pesuun.. Jos ne kuivaa vaakatasossa siveltimen karvojen ja liima pinnan väliin jää vettä joka irrottaa pidemmänpäälle liiman. Astianpesuaine ja oliivi öljy on parhaita pesuun, ei shamppoot... kato vaik tää video! http://www.youtube.com/watch?v=vVdciJkmb7o

    ReplyDelete
  3. Kunnolla ja oikein syöminen auttaa ihan hirveästi iho-ongelmiin. Iho tarttee ravintoaineita pysyäkseen kunnossa ja pitääkseen tasapainossa ihon terveyttä. :)

    ReplyDelete
  4. Suvi,
    joo hui, katotaa ny kauan noi kuvat pysyy täällä! mut niin se vaan on, että tuo olen minä ja tuolta minä hittovie näytän. :-D

    no älä, toivotaa näin<3

    jep,
    joo-o no yks suomen parhaimmista kauneusbloggaajista on sanonut noin, joten ei se ihan väärin voi olla. :-D ite oon noita menetelmiä käyttänyt ja vanhatkin siveltimet on loistokunnossa!

    "Aseta pesun jälkeen kaikki siveltimet kuivamaan pyyhkeen päälle lappeelleen. Jos kuivatat siveltimet pystyasennossa, pääsee kosteus valumaan liimauskohtaan heikentämään sen kestoa ja sivellin saattaa muutaman pesun jälkeen hajota käsiin - ja sitähän ei kukaan meistä halua."

    Anonyymi,
    tietysti :-) ja täytyy ulkoilla!

    ReplyDelete
  5. tuhottomasti tsemppii sulle ja pisteet näistä kuvista<3 mulla oli vuos sitten samanlainen tilanne tän ihon kanssa mut sit marssin vihdoin ihotautilääkärille ja kyl vaan maailma alko kirkastuu... roaccutania en saanu mut oon nyt melkein vuoden syöny antibiootteja ja itseasiassa maanantaina otin viimisen. nyt vaan jännään taas että mihin suuntaan tää tästä kääntyy :-D

    ReplyDelete
  6. arttu,
    voi jumpe, kiitos paljon! :-) jep katotaan mitä se ihotautilääkäri sanoo, kun sinne pääsen. jos mahdollisesti eka sais jotkut antibiootit :>

    toivottavasti näpyt ei tuu sulle takaisin :/ sit vaan uutta kuuria.

    ReplyDelete
  7. Tutulta näyttää! Miulla akne iski siinä 17-vuotiaana, ne näpyt oli niin kipeitä ja isoja. Sitä meikkivoiteen määrää, mitä tuli sillon naamaan tungettua.... Nyt oon syönyt e-pillereitä akneen neljä vuotta ja finnit on pysyneet poissa. Välillä oon miettinyt lopettamista kaikkien niiden hormonien takia, mutta pelottaa, että akne pamahtaa heti takasin kahta kauheampana (äitini on reilusti yli 40 ja hänellä on akne vieläkin). Toivottavasti sie saat ihotautilääkäriltä apua ongelmaasi, tiedän niin miten inhottava vaiva tuo on :-(( Ja iso peukku tälle postaukselle, rohkaisee varmasti monia aknesta kärsiviä.

    ReplyDelete
  8. Itselläkin ollut aiemmin aika pahaa aknea kasvoissa. Kokeilin todella monia aknenhoitotuotteita, mutta mikään ei auttanut. Lisäksi mulla on atooppinen iho, eli kaikki kokeilemani 'myrkyt' vain kuivattivat ihoni korpuksi. Ihotautilääkäri määräsi kaksi kertaa Tetralysal -kuurin (3kk kestävä). Lääkkeet auttoivat hetkellisesti, mutta kuurin loputtua akne palasi. Seuraava vaihtoehto myös mulle olisi ollut roaccutan -kuuri. Löysin jostain blogin, jossa mainittiin, että viljaton ruokavalio voisi myös auttaa. Päätin epätoivoisena kokeilla viljatonta ja sille tielle jäin. Nyt on kulunut noin puoli vuotta ja ihoni on paljon paremmassa kunnossa, joitakin satunnaisia näppyjä vielä ilmestyy, mutta nekin katoavat nopeasti. Suosittelen kokeilemaan, eihän tämä tietysti kaikilla toimi, mutta ei ole mitään menetettävääkään :) Tsemppiä!

    ReplyDelete
  9. vaadit sitä roaccutan kuuria nyt vihdoin!
    sun ois pitäny aikasemmin tajuta varata aika ihotautilääkärille eikä vaan testailla pahaan akneen jotain litkuja.
    mulla oli monta vuotta paha akne, aika samanlainen kun sulla, ja venasin ihan liian kauan että hain kunnon apua, että kerkes tulla vaa enemmän ja enemmän arpia.
    mä oon syönyt niitä kaikenmaailman antibioottikuureja aknelle yms, ne auttoi kyllä kyllä hetkeksi, eli sen kuurin ajaksi, mutta kun se lopetti niin akne palasi. sama oli mun kavereillakin.
    älä tuhlaa sun aikaa vaan vaadit sitä roaccutan kuuria, se on ainoo mikä auttaa kunnolla PYSYVÄSTI.

    mä tosiaan toivon että sä saat sen lääkkeen. ite kävin kyllä yksityisellä ja emt miten helposti sitä kuuria julkisessa annetaa mutta vaadi sitä se on oikeesti niin ihana apu, usko mua oon kokeillu varmaan kaikkee mitä on olemassa

    ReplyDelete
  10. ei helkkari mmikä inspiksen poikanen. Voisin itekkin kirjoittaa samasta. T. isosta aknesta kärsivä

    ReplyDelete
  11. katja,
    kiitos :'> joo se lekuri saa luvan oikeesti antaa tujut lääkkeet tähän, mä en rupee kuuntelee mitää "hae apteekista sitä jotain minkä saa ilman reseptiä"-shaibaa!

    Anonyymi,
    joo mun yks kaveri on itseasiassa tällä hetkellä gluteenittomalla ruokavaliolla, yrittää kans parantaa ihoaan :-)
    laitetaan mietintämyssyyn kyllä tuokin vaihtoehto! kiitos :>

    sabina,
    no niinpä, niinpä! parempi myöhään kuin ei milloinkaan, niinsanotusti. en tiiä mihin saan lähetteen, mut yksityiselle en ainakaan vielä aatellut matkata - niin hiton kallista, nimim. kokemusta on. kiitos kommentista <:

    Joannna,
    naamani nyt: ":--------)"

    inspiksen poikanen, awwie. hei hieno homma, linkitä postaukses mulle sitten jooko!

    ReplyDelete
  12. Oot kyllä todella rohkee kun uskallat laittaa itsestäs tämmösiä kuvia! Oon itsekin taistellut vuodet just noiden hirveiden, kipeiden paiseiden kanssa ja mun itsetunto oli todellakin maassa niihin pahimpiin aikoihin. Tiiän miltä susta tuntuu.
    Oon nyt vedelly tota Roa-kuuria 3 kuukautta, ja omalla kohdallani se on osoittautunu taivaan lahjaksi meille aknesta kärsiville. Huulet, silmät ja nenä tosiaan kuivuu, selkäkipuja jonkin verran, iho ohenee ja vanhat arvet näkyy selkeemmin, hiukset ei rasvoitu ollenkaan (mikä on tietty ihan kiva juttu :D )
    Mut suosittelen todellakin lähtemään tälle kuurille, tulokset on aivan loistavia! Muutamia harmittomia pikkufinnejä tulee parin viikon välein ja siinä kaikki.
    Jaksamista sulle, oot upea tyyppi!

    ReplyDelete
  13. Miia,
    voi että, oot ihana. kiitos :> juu kyllä toi roa rupeaa kuulostamaan aika vakuuttavalta, toivottavasti pääsen sille linjalle! muutama harmiton pikkufinni ei oo mitään verrattuna jatkuvaan taisteluun ihon kanssa, joka on kuin kuun pinta.. :-D

    ReplyDelete
  14. Ruokavalio kans vaikuttaa tosi paljon! Vaikkei mulla aknea olekaan, niin iho on mennyt parin viikon aikana tosi huonoon kuntoon kun en ole syönyt tarpeeksi kasviksia vaan pastalinjalla ollaan menty. Eli ruokavalio kuntoon, hunajaa naamaan ja turhat meikit veks niin se voi auttaa :--)

    ReplyDelete
  15. Jimmy,
    joo tottakai ruoalla on iso merkitys, se on niin itsestäänselvyys mun mielestä et sen takia en kirjottanu sitä postaukseen :-)

    ReplyDelete
  16. Voi miten rohkea ja hyvä postaus!

    Mun yhdellä parhaimmalla ystävällä on ollut akne 15 vuotiaasta saakka ja parin roaccutan kuurin jälkeen se pysyi poissa vuosia. Nyt 24 vuotiaana se on iskemässä uudelleen..

    Ystävä on nyt erittäin tarkalla ruokavaliolla ja syö suolistoon vaikuttavia lääkkeitä/vitamiineja jne. Suolisto on nimittäin suorassa yhteydessä ihoon! Kannattaa ehdottomasti suosia paljon vettä, teetä ja muita suolistoa puhdistavia juttuja, kysy ihmeessä lääkäriltäsi!

    Tsemppiä!

    ReplyDelete
  17. Rohkea ja kaunis tyttö.

    Mun eräs ystävä kärsi myös pahasta aknesta ja hän veti tuon Roaccutan-kuurin ja koko elämän vaivanneet paiseet katosivat. Kuurista on nyt jo muutamia kuukausia aikaa ja iho edelleen terve.
    Itsellenikin tuli muutama vuosi sitten joku ihmeen myöhäisiän akne, yhtäkkiä alkoi naama kukkimaan ihonsisäisiä, valtavia paiseita enkä millään päässyt niistä eroon ennenkuin kävin ihotautilääkärillä ja siellä mulle määrättiin diane nova e-pillerit, auttoi ja ongelmia ei ole sen jälkeen ollut, mitä nyt kerran kuukaudessa naama vähän räjähtää, mutta perussettiä.

    Tsemppiä ja halauksia! Sulla on ihan paras asenne<3

    ReplyDelete
  18. Oijjoi i feel you! Mäkin oon tässä hiljalleen ehtinyt käydä kaikki lääkkelliset aknenhoitomuodot läpi, ja oon kyllä sitä mieltä että kannattaa. Vaikka kyllä nekin tietty hieman ärsyttää, ohentaa ja herkistää ihoa.. :D Tsemppiä sulle!

    ReplyDelete
  19. Oot ihanan rohkea kun teit tän postauksen <3 Monilla ihmisillä on varmasti tällasia ongelmia mutta harvat vain uskaltaa myöntää sen :) Mun silmissä sun kauneus vain kasvoi! Tsemppiä <3

    PS. Mä sain tietää äsken huikeen vinkin pieniin iho-ongelmiin, joka on propolis-uute! Mun iho on voinut paljon paremmin kun oon pari kertaa päivään juonut kyseistä uutetta sekoitettuna veteen :) Hinta oli Joensuussa 7,90e/pullo, joka varmaan kestää vuoden! En tiedä miten kyseinen aine toimisi tällaisessa tilanteessa, mutta auttaa muutenkin hyvinvointiin eikä ole kalliskaan :) Tuli mieleen tosta saippusta, jota varmaan itsekin aion kokeilla!

    ReplyDelete
  20. Tupakkia ei hirveesti kannata imutella siinä kun noku ihokin menee aivan kuralle vaikka aknea ei koskaan olisi ollutkaan...

    ReplyDelete
  21. Taru,
    mahtavaa kuulla oikeesti:-) hitsi kun noita teelajeja on niin monia erilaisia, ettei tässä oikeen tiiä että mikä tee olisi paras kehoa ajatellen... ite ostin eilen forsmanin marokon minttuteetä, nam ♡ kiitos paljon!

    Susanna Alexandra,
    ♡ niin iso kiitos. toivotaan tosiaan, et se lekuri antaa mulle sit oikeesti kunnon lääkkeet eikä passita tyyliin marketin kosmetiikkahyllylle:-D luulisi heruvan sympatiaa, koska tää on jatkunut niin kauan eikä tää oo enää mikään "teini-iän myllerrys".

    netta,
    kaikella on hintansa. :-) kiitos!!

    Ansma,
    siis niin kauniisti sanottu, mojova hymy kasvoillani on. kiitos ♡
    joo hei, kuulostaa hyvältä! eikä oo iso vaivakaan. mistä sitä saa ostettua? :>

    Anssi,
    juu ei tupakka hyvästä ole, mutta se ei todellakaan ole pääsyy mun iho-ongelmiin. :-)

    ReplyDelete
  22. Vau isot pointsit tästä postauksesta! Oon itekkin tapellut ihon puhtauden kanssa aina ensimmäisistä kouluvuosista lähtien, ja välillä itsetunto on ollut todella huono finnien takia. Oon myöhästellyt koulusta ja vaikka mitä kun ei nassua saanut piiloon. Jäljet näkyy vieläkin mielessä, vaikka tilanne on parempi kuin aikoinaan. Sama häpeä jotenkin roikkuu edelleen mukana, vaikka tiedän sen olevan turhaa. Tää postaus kuitenkin taas herätteli todella paljon! Antaa itellekin rohkeutta, ja mukava kommenteistakin nähdä kuinka monet kärsii samasta asiasta. Joskus ajattelin olevani melkein ainoa :D Kiitos ja tsemppiä! :)

    ReplyDelete
  23. feel u bro.

    Tää on jotenki nii lohdullista aina kuulla muitten fiiliksiä aknesta :>

    Itellä naama räjähti siinä ehkä 14v. eka lähti kokeiluu apteekin rasvat ja sit lääkärin määräämät lääkkeet. Lopulta söin muutaman vuojen ajan parin kk:n jaksoissa ihotautilääkärin määräämää vahvinta lääkitystä mitä sai (varmaanki just toi roaccumikälie) + e-pillerit. Myrkkylääkkeet jäi pois kolme vuotta sitte ja pilleritki lopetin 3kk sit ja naama on vielki iha ok! Mikä fiilis, ton 7v. erinäisen lääkitsemisen jälkee!!

    Joten mäki suosittelen lämpimästi pahimpii myrkkyjä mitä saa! :> Akne on kyl tosi inhottava. Mua hävetti aina iha hirveesti ostaa suklaata jos naama oli pahassa kunnossa, olin iha varma et kaikki kattoo et nonii naama kukkii ja eiku lisää suklaata kitusii.

    Mut anyway hyvähyvä kyl toi aika paljo vaatii julkasta kuvia jne kirjottaa aiheesta! Tsemiä!

    ReplyDelete
  24. Pakko sanoo, et tää on parhaimpia postauksii mitä sul on ollu! Tää oli jotenkin vaan mahtava, arvostan sitä miten rohkee pitää olla puhuu tällasesta aiheesta. Ja noi vinkit on hyviä! :)

    - Anna

    ReplyDelete
  25. Ekana sulle varmaan tarjotaan lääkärissä e-pillereitä. Kannattaa ottaa ne, mutta vaatia myös tuo roaccutan! Ja soita ihmeessä yksityiselle ihotautilääkärille! Maksaa paljon, mutta on varmaan joka pennin arvonen ku saat ihon kuntoon :) Terveyskeskuksessa menee varmasti ikuisuus, että saa ajan ihotautilääkärille! Jos saan vielä neuvoa, niin tuon tyynyliinan vaihtamisen lisäks suosittelen myös kasvopyyheliinan vaihtoa säännöllisesti (niinku varmaa tiedätki)! Ja muista just kosteuttaa ihoa (mut älä käytä öljypohjaisia kasvovoiteita, koska öljy tukkii ihohuokosia) varsinkin nyt kylmillä ilmoilla koska iho kuivuu ja alkaa puskea talia entistä enemmän! Tsemppii ihana :)

    t.kosmetologi;)

    ReplyDelete
  26. Yks on myös tupakanpolton lopettaminen, itellä ainakin iho parani aivan sairaasit! Vois kans tota suolasaippuaa koittaa :)

    ReplyDelete
  27. katja,
    mäki oon tosi hidas meikkaamaan, koska just tossa peittämisessä menee joskus turhauttavan paljon aikaa. mä kyllä välttelen peitevärin käyttöä, koska en haluu tukkia ihoa liikaa :-)
    joo kohtalotovereita löytyy kyllä tosi paljon, akne on oikeesti tosi yleinen ongelma. kiitos kommentista :'>

    elisa,
    jep inhottava on, aknea ei noin vaan voi piilottaa. jees no sitä ei oo todistettu, et suklaalla olis yhtään mitään tekemistä aknen kanssa :-P niin mä oon lukenut. kiitos!

    ansku,
    yllätyin vähän joo tän postauksen vastaanotosta! mut aivan loistava homma, et kolahti. :> kiitos!

    anonyymi,
    juu on mun mielestä ihan itsestäänselvyys tuo kasvopyyhkeen vaihtaminen, siks en sitäkään maininnut tekstissä :-) laitoin vaan muutamat vinkit. jep en käytäkkään öljypohjaisia :> kiitos kommentista!

    anonyymi,
    totta turiset :-)

    ReplyDelete
  28. Mulla oli kans joitain vuosia sitten ihan kauhea akne! Aknemömmöistä ei ollut kyllä mitään iloa, eikä samaten kolmen kuukauden antibioottikuurista. Ainoastaan akneen tarkoitetut e-pillerit auttoivat. Enään ei ole kuin arvet jäljellä :D

    ReplyDelete
  29. Ei voi kyllä muuta ku vaan ihailla sun rohkeutta postata tästä aiheesta ja vielä kuvien kanssa! <3 nostan hattua! Oon itekki tuskaillu ihon kanssa, vaikka aika lievää aknea onkin, mutta esim selässä sitä on niin laajalti, että on mulle itelleni todellinen ahistuksen aihe..hyvä kun kehtaan mennä kavereidenkaan kanssa saunaan tms, vaikka ei siihen kukaan muu varmasti kiinnittäisikään niin paljon huomiota kun minä itse. Lääkkeitäkin oon aatellu monesti, mutta en oo kuitenkaa koskaa menny iholääkärille asti, elättelen toiveita et jospa tää täst joskus paranis...ja voi olla, ettei ees lääkkeet auttais (okei no roa varmasti koska se on niin vahvaa, mutta en ehkä 'näin lievään' sitä lähtis syömään), koska tää mun akne on perinnöllistä. Mutta toivottavast sulla lähtis iho paranemaa, eikä tulis hirveitä sivuvaikutuksiikaa! Ja muista, että oot älyttömän upee nainen, vaikkei sulla mikään täydellinen iho oiskaan <3

    ReplyDelete
  30. Ihanaa kuulla muidenkin kokemuksia aknesta. Ja itse en ois koskaan uskaltanut laittaa meikittömiä kuvia nettiin pahimpina aknekausina, tosi mahtava ja rohkee veto!

    Alotin e-pillerit vuosi sitten ja murrosiän alkamisesta asti vaivanneet kivuliaat finnit alko pikkuhiljaa kadota. Lopetin myös kaikenlaisten kemiallisten putsareiden ja aknevoiteiden käytön, koska tuntu siltä että ne aina vaan huonontaa ihon kuntoo ja kuivattaa ihan älyttömästi. Aloin pestä mun kasvot kookosöljyllä, ja se on ehdottomasti paras ihonhoitotuote mitä oon koskaan käyttäny. Suosittelen!

    ReplyDelete
  31. Minusta ruoan vaikutus ihon terveyteen ei taida olla sinulle mikään ihan itsestäänselvyys jos päivittäinen ravintosi koostuu parista karkista ja vedestä. Silloin iho ei saa tarpeeksi ravintoaineita pitääkseen yllä ihon hyvinvointia ja silloin juuri iho puutostilassaan haavautuu, tulehtuu ja menettää tasapainonsa. En halua saarnata, mutta tiedän mistä puhun. Helposti sokeutuu ja luulee syövänsä tarpeeksi ja paljon, mutta jossain vaiheessa täytyy aina kohdata totuus. Ja tiedän, ei ruokavalio ole ainut osatekijä ihon hyvinvointiin, mutta hyvin suuri kylläkin.

    ReplyDelete
  32. Heippa. Suosittelisin varaamaan ajan ihan yksityiselle ihotautilääkärille, vaikka se vähän kalliimmaksi tuleekin. Itse sain akneongelmiini tosi hyvää apua yksityiseltä ihotautilääkäriltä (lääkkeet ja rasvat)eikä ole tarvinnut sen jälkeen palata ihotautilääkärin vastaanotolle. Ja tosiaan, toinen juttu, mikä mieleen pälkähti on tuo ruokavalion + tupakoinnin vaikutus. Jos itse heitän ruokavalioni retuperälle ja poltan, alkaa myös naama kukkia toden teolla. Paljon vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä ja muutenkin _puhdasta_ luonnonmukaista sapuskaa. Eli ei mitään light-limsoja/energiajuomia/karkkia tai muutakaan keinotekoista. Huh, tulipa sepustus, mutta entisenä aknenaamana tunnen sun tuskas. Usko pois :D

    ReplyDelete
  33. Pauliina,
    nonni! arvetkin haalenee ajan myötä. :-)

    Anonyymi,
    <3 vau, ihana, kiitos. toivottavasti vielä joskus iho on niin hyvä, että kehtaisi tosta vaan lähteä ihmisten ilmoille ilman meikkiä ja ilman mitään ongelmia. se on totta, että itse siihen kiinnittää enemmän huomiota kuin muut :-)

    Anonyymi,
    kiitti:-) aivan totta, suosin itekki luonnonmukaisia mömmöjä. joo mun tarttee kyl oikeesti ostaa tota kookosöljyy! sekä omenaviinietikkaa.

    Anonyymi,
    kyllä mä tiedän, että ruoalla on iso vaikutus ihoon.. :-D kyllä sulla on väärä käsitys mun syömisestä, ei kandee takertua siihen yhteen muutaman päivän ruokapäiväkirjaan, joka oli siinä syömispostauksessa.

    Noora,
    heipsis! joo okei, kiitti sullekkin vinkistä. olis se varmaan joo järkevää ja pääsis todennäköisesti lääkärille aika nopeasti.
    siis tietenkin mä tiedän sen, että ruoka ja rööki vaikuttaa ihoon, mut mulla henkinen hyvinvointi vaikuttaa eniten. jos oon ihan paskana ja älyttömän stressaantunut, se näkyy iholla. joo mä suosin muutenkin terveellistä ruokavaliota, siis just vihanneksia yms yms. se onkin sit pidempi juttu, en tiiä ooks sä lukenut mun postausta syömisasioihin liittyen (postauksen nimi on "500 kcal". et tosiaan mä syön ihan liian vähän, mut kun syön niin vältän eineksiä, kovia rasvoja ja muuta shaibaa. limppareita mä en juo oikeesti lähes koskaan (kotiin ostan limua öö ehkä kerran puolessatoista vuodessa), mut sillointällöin juon kyllä batterya. kaikki tommonen on tietty sallittua, mut kohtuudella tietenkin :-)

    ReplyDelete
  34. ...mutta, niinkuin tossa aikasemmin mainitsinkin, niin ei kandee takertua sen postauksen ruokajuttuihin. safkaamiset vaihtelee, mut yleisesti ottaen mä suosin raikasta, proteiinipitoista ruokaa. nyt yritän oikeesti skarpata maidon kanssa, jännä juttu kun keittiö täyttyy kokoajan tyhjistä maitotölkeistä mut silti juon sitä liian vähän. :-D

    ReplyDelete
  35. Hei hoi ja moi! En oo ennen täne kommentoinu mutta nyt on pakko. Muutkin oli tuolla jo kommentoinu, että vaadi heti Roaccutania etkä suostu niihin antibiootteihin. JA TEE NIIN!

    Mä tiedän tän jutun alaa opiskelevana. Ohjesääntönä suurimmassa osassa tapauksia ensin lyödään antibiootteja, koska ne on "turvallisempia" kuin isotretinoiini (Roaccutan), joka saattaa joillain ihmisillä vaikuttaa maksa-arvoihin ja kolesteroliin. Antibiootti auttaa kyllä, mutta vaan sen kuurin ajaksi.

    Antibiootti hoitaa oireen, mutta ei itse syytä. Roacctuan hoitaa syyn.

    Älä tuhlaa aikaas. Tsemppiä!

    ReplyDelete
  36. Suosittelen testaamaan pihkavoidetta, aitoa ja puhdasta sellaista. Voi olla vaikea löytää mutta on sen arvosta. Itselläni todella raju ihottuma ja pihkavoiteesta löytynyt uskomaton apu! Punotus häviää heti. Kuulin sen auttaneen myös akneen ja moneen muuhun ihovaivaan.

    ReplyDelete
  37. Muuten hyvä mut yöksi ei pitäisi laittaa yhtään mitään naamaan !:)

    ReplyDelete
  38. I think medication is the only thing that really works.

    /Avy

    http://mymotherfuckedmickjagger.blogspot.com

    ReplyDelete
  39. Heippa! Löysin eilen blogisi ja ensimmäinen asia mitä tästä näin, oli tämä postaus. Se teki suuren vaikutuksen, olet rohkea kun jaat nämä kuvat itsestäsi meikittä meille tuntemattomille anonyymi lukijoille!
    Samaistuin sinuun heti, itselläni alkoi iho-ongelmat 6-7luokan aikana, iho oli huonossa kunnossa. Ihoni kuitenkin parani itsekseen ammattikoulun alussa ja oli hyvä monta vuotta! Sitten olin tyhmä, aloitin e-pillerit. Oma hormooni toiminta kun oli jo tasaantunut ja toimi pommin varmasti, ja menin sekoittamaan ne pillereillä, niin tulos oli samannäköinen kuin sinulla nyt. Se tuskan määrä, kun ei kehtaa kotona edes oman kihlatun nähden olla ilman meikkiä... Lopetin pillerit hyvin nopeaan, ja nyt ihoni on alkanut taas rauhoittua, vielä tulee muutamia hormonifinnejä tai normaaleja, mutta ei onneksi enään kuin yksi tai kaksi.
    Toivottavasti saat jonkin hyvän ratkaisun iho-ongelmiisi, ne eivät ole todellakaan mitään mukavia. Ja vaikka joka puolella toitotetaan, että "ketään ei kiinnosta sinun finnisi" , niin joo, ei varmaan kiinnostakkaan, mutta itsellehän se on se kovin kiusa ja laskee omaa itsetuntoa roimasti! Tsemppiä sinulle ja jään seuraamaan blogiasi! -Tiina

    ReplyDelete
  40. Rohkee postaus. Siistiä että näitä asioita uskalletaan tuoda blogeissa esille, vaikkei muuten niin siistejä asioita olekkaan. 10 pistettä ja papukaijamerkki ! C:

    ReplyDelete
  41. hei sinä lumoava nainen mä aika haikeena täällä kaipaan sun postailuja c:

    ReplyDelete
  42. Hei, näin postauksesi ja en tiedä mihin olet päätynyt aknen hoidon suhteen, mutta itse en voi kuin suositella e-pillereitä. Sain itse e-pillerit kuukautiskipujen ja aknen hoitoon määrättynä. Ja ne jos mitkä ovat auttaneet aivan tajuttoman paljon. Totta kai alkuun menee aikaa noin 2kk, mutta pikkuhiljaa tilanne parani ja vaikka moni onkin hormooneja vastaan, niin ihoni on kyllä ollut sen arvoinen syy käyttää niitä ja e-pillereiden avulla olen säästynyt monelta monelta arvelta.

    ReplyDelete
  43. Moi! Bloggaa taas pian!:)
    t.fanisi

    ReplyDelete
  44. Anonyymi,
    aijaa en kyl osais men nukkuu ilman kosteusvoidetta, ku iho on välillä tosi kuiva ja kiristää pirusti jos ei laita mitään mömmöö.

    Anonyymi,
    elossa ollaan, mulla on blogin suhteen ollu nyt täs vähän taukoa ku ei oo ollu oikeen mitään asiaa suoraansanottuna ja elämäntilanne outo :<

    AVY,
    you're probably right :)

    Anonyymi,
    kiitos kovasti kommentista : ) joo tää on vähän ristiriitasta, ku joillakin e-pillerit auttaa mut toisilla ne sitten taas pahentaa vaan koko asiaa. tervetuloa lukemaan hei, mulla on tässä ollu meneillään blogitauko mut enköhän mä pian palaa :>

    Henri,
    kiitos paljon :>

    emmi,
    voih<3 on mullakin vähän ikävä bloggailua, mut pää on vähän jäässä.

    Anonyymi,
    kiitos kommentista, joo harkinnan alla on tuo juttu kyllä :-)

    Anonyymi,
    :'> voi että. mulla on ollut tässä joo vähän paussia ja pää ihan tyhjä, mut lopettamassa en ole! :-) enköhän mä pian palaa taas puikkoihin.

    ReplyDelete
  45. En jaksanut lukea kaikkia kommentteja, siellä ehkä oli tästä jo mainittu.. Mutta itsellä iho rauhoittui samantien, kun vaihdoin kuorivat ja puhdistavat pesutuotteet herkälle iholle tarkoitettuihin puhdistaviin tuotteisiin. Kosteusvoiteena käytän nykyään öisin kookosöljyä (ajattelin aina, että mahdollisimman kevyitä rasvoja käyttämällä huokoset eivät tukkeutuisi, mutta ne taisikin minun tapauksessa tukkeutua siitä, että iho oli kuiva, mutta samalla rasvainen). Ruokavaliolla tietty oma vaikutus, mutta rasvoista suosittelen niitä oikeasti kosteuttavia, eikä niitä mitkä on tarkotettu näppyläiselle iholle. Jos iho ei saa tarpeeksi rasvaa, se tuottaa sitä itse ;) Joka taas jää helposti huokosiin ja tukkii ne!

    ReplyDelete

ENYA / 24 / PORI, FINLAND

• Adobe Photoshop CS5
• Nikon D7000
• Sigma 18-200mm / f.3.5-6.3 DC OS HSM
• Samyang Fisheye 8mm
• Nikkor 50mm / f.1.8