30.6.13

QUE/ANS II

Mitä kuuluu?
- Hyväähän tässä! Oon ikuisuuden urakoinut kuvien ja tän postauksen kanssa. :-D Mulla oli taas SATC-putki, ja tänään sain kaudet päätökseen. On kyseinen sarja aina vaan niin jees.
Kuvasin pari päivää sitten Pinjan YO-kuvat ja nyt kaks muistikortillista kuvia odottelis tsekkailua, huhhuh. On hän vaan niin ihana, kaunis ihminen ja todella luonteva kameran edessä.
Kuvauksissa multa loppui itseasiassa akku sekä muistikortista tila (näin ei yleensä koskaan käy), joten kipasin ostamassa uuden muistikortin ja latasin kymmenisen minsaa akkua, sitten päästiin toiseen lokaatioon kuvaamaan. :-)

Valokuvaaja, jota ihailet?
- Caitlin Worthington, Julia Trotti, Nirrimi, Annette Pehrsson, Laura Makabresku, Sally Mann, Fanny Latour-Lambert, Bruno Dayan, Bonnie Strange, Nana Simelius, Lara Jade, Alexandra Sophie, Linnea Jacobsson ja muut lukemattomat lahjakkuudet, joiden nimiä en tiedä/muista.

Nana Simelius, Caitlin Worthington, Julia Trotti, Nirrimi

Onko sulla tatuointeja ja jos on niin voisitkohan esitellä ne joskus? Onko sulla tällä hetkellä jotain tatskaideoita, joita oot aikonut toteuttaa?
- Ei oo vielä, mut idiksiä löytyy paljonkin! Oon kauan kelaillut LOTRien sormuksen haltiatekstin tatuoimista ranteeseen tai johonkin kohtaan käsivartta. Sen aattelin toteuttaa ekaks! Haluaisin myös ikuistaa iholleni Prodigyn logon (se on semmonen muurahainen). Inka-aurinko ym settii, jalkapöydät täyteen jotain siistiä sekamelskaa, joka olisi jotain minun katsoessani sitä, mutta myös silloin kun joku toinen kattoo sitä toisesta suunnasta. Difficult to explain, mut enivei. 

Onko sulla joku valokuvausvisio, jonka oot aina halunnut toteuttaa, muttet oo saanu tilaisuutta? Tai vaihtoehtosesti joku mahtijuttu valokuvauksen tiimoilta, jonka oot päässyt toteuttamaan?
- Oon pitkään halunnut kuvata veden alla vaikka uimahallissa, koska siellä olis paljon tilaa liikkua.  Ei olis ees niinkään vaikea toteuttaa, rohkea malli sinne vaan ja meikä kuvaisi siellä jossain ihmepaikassa, josta näkee uima-altaaseen semmosesta pienestä ikkunasta. Meressä veden alla tietysti myös. Vesi on mun lempielementti!

2010
Uskotko johonkin ylempään voimaan? Mihin?
- En mihinkään tiettyyn, mutta yleisesti ottaen johonkin jonka ansiosta me kaikki ollaan täällä.


Kolme lempipaikkaa?
- Meri, sänky, luonto.

Jos saisit bilettää missä vain, ihan kenen kanssa vain, ketä kutsuisit ja minne?
- Haluisin järjestää jotku hullut housereivit jossain törkeen isossa tilassa, jonne mahtuisi kaikki kaverit ja kavereiden kaverit. Semmoset pikkufestarit, jotka kestäis viikonlopun.
Onhan näitä, tykkään ihan hulluna kunnon bileistä, oli ne missä tahansa. Jonkun kotona, festareilla, yökerhossa...

Minkälaisissa hetkissä/olotilassa huomaat yleensä inspiraation iskevän?
- Jos on vaikka erityisen kaunis ilma, kaunis valo tai törmään joihinkin superinspiroiviin kuviin. Jos joku sanoo jotain ihanaa, se inspiroi, piristää mieltä ja potkii eteenpäin. 

Minkä asioiden tekemisestä nautit ollessasi yksin?
- Laulamisesta, tanssimisesta, elokuvien katsomisesta ja musiikin kuuntelemisesta lujaa, sarjojen tapittamista tuottiksesta toiseen, kissojen paijailusta... Myös elokuvan/sarjan pyöriminen taustalla tai laulaminen samalla kun oon tietokoneella, on jotenkin rentouttavaa. Joskus harvoin raahaan läppärin makkariin ja katson Nip Tuckia sängynpohjalla kuulokkeiden kanssa. 

Jos saisit muuttaa jotain itsessäsi, mitä muuttaisit?
- Paljonkin asioita, joskin aika henkilökohtaisia sellaisia.

Kuinka paljon käytät aikaa blogiisi?
- Aikas paljon ofc. Mitä kuviin tulee, käyn ne huolellisesti läpi, raahaan ne photariin ja siinä käsitellessä menee aikaa, jos kuvia on paljon. Kirjoittelen samalla ajatuksia muistioon/tekstilootaan. 

Millainen on normaali arkipäiväsi?
- Torkutan yleensä ihan liian pitkään, jolloin mulle jää aikaa töihin valmistautumiseen joku vartti... Noustuani laitan radion päälle (pakollinen), keitän kahvit, käyn vessassa ja pesen hampaat, alan meikkaamaan, puen päälle, teen loppusilaukset ja sit ovesta ulos. Jos meen bussilla, niin kävelen vähän matkan päässä olevalle pysäkille ja bussi vie töihin muutamassa minuutissa. Hiton kesäajat bussiaikatauluissa, tykkään tosi paljon istua bussissa ja kuunnella musiikkia. Nyt noi bussit menee suorinta reittiä, nyyh. Välillä meen kyllä töihin pyörällä.
Sitten oon töissä aamu/iltavuoron, kotiudun, meen koneelle ja pistän telkkarin/radion/sarjan päälle. Keitän kahvit ja oon vaan. Datailen hetken aikaa ja sitten syön mahdollisesti jotain. Tämmönen on siis semmonen normipäivä, jolloin ei tapahdu mitään erikoista töiden jälkeen :>


Mitkä kolme asiaa inspiroivat sinua juuri tällä hetkellä eniten?
- Hämärä ja pehmeä valo, korut, semmonen tietty mystisyys ja eteerisyys. 

Mitkä on sun lempileffoja Taru Sormusten Herrasta trilogian jälkeen?
- Heh, oon itseasiassa ikuisuuden pitänyt luonnoksissa leffapostausta, jota en oo vielä julkassut. Se sisältää siis kaikki lempileffani. Viimistä silausta vailla :-) Mut tässä nyt muutama LOTRien lisäksi: Avatar, The Dark Knight-trilogia, Pearl Harbor, Disneyn klassikot ofc, Muumit, Millennium-trilogia, It's All Gone Pete Tong, Sex and the City 1&2, American Beauty, A Beautiful Mind, American History X, Hopeanuolet, Saw 1-7 (ja kauhu muutenkin), What Lies Beneath, Kill Bill 1&2, Step up 1&2 (en oo vielä nähny muita), Requiem For a Dream, Boys Dont Cry, The Silence of the Lambs, Red Dragon, Hannibal, C.S.I Grave Danger (erikoispitkä jakso, ohjaus Quentin Tarantino), Léon, Lilja 4-ever, Misery, Pretty Woman, The Bridges of Madison County, Lords of Dogtown, Quest for Camelot, Tyttö sinä olet tähti, Kielletty Hedelmä, Levottomat 1-3, Stepmom, Spiderman, Tenacious D, The Holiday, The Twilight Saga, etc etc... Nii, ei paree kysyä tätä, lista on piiiiitkä.

Mitä kaikkia lävistyksiä sulla on ollu ja miks niitä kaikkia ei oo enää?
- Alahuulessa sivussa ja keskellä (labret), medusa, septum, nenän sivussa, bridge. Bridgen otin takaisin muutama kuukausi sitten, navassa mulla on ollut lävistys vuosikausia (otin sen pienessä humalassa jazzkadulla parillakybällä) ja vähän aikaa sitten lävistin rintalastani ja sitä kutsutaan surfaceksi. :-)
Musta tää lävistysmäärä on ihan jees, mut haluisin vielä tragukset ja poskilävistyksen.

Top 3 vaatetta, mitä et ikinä pukisi päällesi?
- Mitä tahansa mikä on Burberryn ruutukuosia (tai tätä), jotain yliliisamaista glittereillä koristeltua makkarankuorimekkoa tai fiorellafarkkuja!! Ewww. Salapoliisitrenssit (varsinkaan beigenä) ja kaikki yliklassinen (pikemminkin yltiöklassinen yhdistely) ei myöskään nappaa yhtään. Sääntöjen rikkominen on kivaa, on esim ihan jees käyttää enemmänkin kuin yhtä nahkaista vaatekappaletta samassa asussa... 

Kolme (tai enemmän) elämän pientä iloa? Mikä tällä hetkellä vituttaa?
- Riisifrutit, tilaamasi paketin avaaminen, tanssiminen valomerkkiin asti. Tällä hetkellä ei kyllä vituta mikään, on hyvä meininki.

Mikä ajatus sun mielessä on pyörinyt lähipäivinä kaikkein eniten?
- Yks duunikeikka, joka on syistä sun toisista vähän venynyt. Pori Jazzit, en malta odottaa niitä. Yhtä SPR:n kuvauskeikkaa lukuunottamatta mulla on jazzit lomaa, niiin jees!

Mikä on lempituoksusi (nyt en siis tarkota hajuvesiä, vaan sellasia "luonnontuoksuja" lähinnä)?
- Terva (semmonen saunaterva u know), puusauna, merituulen suolaisuus ja raikkaus, kirjat, ihmisten ominaistuoksut, kissojen tuoksu...


Jos nyt jostain tupsahtaisi henki jolta saisit kolme toivetta, niin mitä toivoisit?
- Jos ruvetaan materialistisiksi, niin omakotitalo, uusi putki sekä muutama tonni rahaa, niin saisin opintolainan maksettua pois.

Mikä oli ensimmäinen omilla rahoillasi ostama levy?
- Kääk, ei mitään hajua!!

Mikä on ollut sulle tärkein juttu kun olet oppinut valokuvaamaan ja muokkaamaan kuvia? Mikä oivallus/huomioitava asia jne.
- Valottaminen, en tykkää oikeastaan ylivalotetuista/puhkipalaneista kuvista, koska mä tykkään että kuvattavan piirteet tulee kuvissa selkeästi esille. Vähän alivalotettuna näkyy luusto paljon paremmin ja kuvat on muutenki intensiivisempiä. Tääkin riippuu täysin kuvasta, joskus ylivalottaminen näyttää just siistiltä.
Kuvaustilanteessa "säätäessä" kannattaa napsia myös kuvia, silloin malli on yleensä aidoimmillaan ja paras kuva saattaa tulla ihan vahingossa. Kuvien rajaaminen (ei sijoita kohdetta aina kuvan keskelle), pienet yksityiskohdat ja tekstuurit. 

Missä näät ittes kymmenen vuoden päästä?
- Toivon ainakin olevani päivätyössä, mutta vapaa-aika mulla on oltava tarpeeksi. Musta ei koskaan tuu semmosta ihmistä, joka unohtaa elää ja täyttää kokoajan kalenteriaan työjutuilla.
Kunhan teen duunia, josta nautin. Toivottavasti myös matkustelen paljon ja asun ihanassa talossa. 

Ootko saanu mitään koulutusta valokuvaukseen?
- Niinkuin tossa aikaisemmassa postauksessa jo sanoinkin, en. :-) Kun on intohimoa ja motivaatiota (ja ehkä jotain osaamistakin), ei siihen mitään paperilappua tarvitse! 

Haluaisitko tienata elantos valokuvauksella?
- Toki, en mä sille eitä sano! Mut ihannetilanne tällä hetkellä on se, että tekisin valokuvausta (mahd. paljon ofc) freelancerina mun duunin ohella. :-) Ei sitä täyspäiväisesti tarvis tehä - täytyy säilyy se intohimo, rakkaus ja rentous tätä kohtaan. Freelancerina voi tehä sit kaikenmoista muutakin!

Mitkä top 5 asiaa haluisit vielä elämäs aikana kokea?
- Oma koti ja koira, reilaus, pitkä reissu pitkin Suomea ja haluaisin oppia soittamaan pianolla yhden mun isän tekemistä kappaleista. Se on yks maailman kauneimmista biiseistä, valitettavasti en voi linkata sitä koska se löytyy vaan c-kasetilta. Täytyy patistella isi studiolle tekee demo siitä.


Ootko täysin ennakkoluuloton?
- Oon sinänsä  kai ennakkoluuloinen, että jos joku tyyppi näyttää tosi vittumaiselta ja ilkeeltä, en mä sille mee innoissani juttelemaan toisinkuin hymynaamaiselle henkilölle. Enkä kapinapäissäni katso ehkä edes päinkään. Esimerkiks jos töissä joku asiakas katsoo tosi pahalla silmällä, en minäkään muuten hymyile..

Vietätkö mielummin aikaa yksin kuin seurassa?
- Molempia, ihan oikeesti! Oon itsenäinen, tykkään tehdä asioita yksin ja tykkään asua yksin, mut oon myös sosiaalinen ja pidän ihmisistä ja kaikesta, mihin liittyy sosiaalinen kanssakäyminen. 

Mikä on sun lempi jäätelömaku?
- Mangomeloni, Ainon ihana maitosuklaa, Solero, Murkut ja Ampparit, Magnumit etc 8-)


Uskotko maapallon ulkopuoliseen elämään?
- Uskon!

Lempikohtauksesi Taru Sormusten herrasta -trilogiasta (muistaakseni tykkäät ko. elokuvista)?
- Todellakin! ;-) Nyt pistit kyllä pahan... Muunmuassa kohtaus, jossa Eowyn on ihan maansa myynyt Aragornin takia ja sitten Faramir tulee ja piristää. Heistä tulee niinku pari, aw. Kyseinen kohtaus on vaan Extended editioneissa, eli pidennetyissä versioissa. 

Mikä asia suututti viimeksi?
-  Nyt täytyy sanoa, etten kyllä muista. Niinkuin jo sanoinkin, niin tänään on ollut aikas hyvä päivä. 

Entä mikä ilahdutti?
-  Tänään kaupassa joku ihana rouva tuli sanomaan: "Anteeksi, mutta oli pakko tulla sanomaan että sulla on ihan taivaalliset vaatteet". Tuli ihan sikahyvä mieli ja se hymyilyttää varmasti aina kun sitä ajattelee.

Uskotko horoskooppeihin?
- Välillä joo.

Mitkä on sun lempparikuvia sun itse ottamista?
- Pudottelen muutamia tähän ja tonne alemmas. :-)


Pulla vai letut?
- Molemmat on sikahyviä! Mut sanotaan vaik, et letut. Tykkään, et ne paistetaan rapsakoiks ja tosi tummiksi. Siihen päälle vaniljajädee ja marjoja, nam!

Kolme tärkeintä asiaa elämässäsi?
- Perhe, visuaalisuus ja nuoruus.

Tutustutko helposti uusiin ihmisiin?
- Kyllä vain, mut vasta jos aistin toisen ihmisen olevan jotenkin kiinnostunut.


Katotko koskaan esim kaupan kassalla, jos sillä kassaihmisellä on kauniit kädet?
- Ne kädet on aika piilossa, joten en mä niihin oikeen kiinnitä huomiota. :-) 

Ootko mielestäsi sellainen ihminen kuin haluaisitkin olla?
- En tietenkään, on heikkouksia joita haluan parantaa.


Ooksää koskaa opiskellu valokuvausta vai ite vaan kuvaillu, ja ootko meinannu opiskella tai haluutko siitä ammattia?
- En ole opiskellut, tuskin opiskelenkaan, ja joo.

Mikä susta piti tulla isona? Tyyliin eläinlääkäri, lastentarhanopettaja tms. :-D ♥
- Lapsena halusin prinsessaksi! 

Millä kameralla/objektiivilla kuvaat?
- Runkona toimii Nikonin D7000, sitä ennen D40. Putkina sitten taas 50mm/1.8, Sigma 18-200 3.5-6.3 DC OS HSM, Samyangin 8mm fisheye sekä peruskitti (18-55) josta haluan eroon. Any takers?! 8- ) Ostoslistalla edelleen ainaki valovoimainen laajakulma ja macro.
D7000 on tosi hyvä runko (suljinaikakin on pisimmillään 8000), edellinen runko oli suht alkeellinen ja kepeä. Aina kandee satsata silti enemmän linsseihin kun runkoon.

Kuinka usein kuvaat?
- En ihan päivittäin, välillä on kausia jolloin tulee kuvattua superisti, mutta on sitten niitä hiljaisempiakin kausia : )


Mä kyselisin että mikä ois sin mielestä mahtavin tapa viettää päivä, sekä että mikä sai viimeksi hymyilyttämään?
- Tuossa aikaisemminkin jo mainitsin jälkimmäisen. Mahtavin tapa viettää päivä on mikä tahansa sellainen, jolloin voi viettää unohtumatonta aikaa ihanien tyyppien kanssa.


Oot hirvittävän taitava valokuvaaja. mitkä kolme neuvoa antaisit hyvän kuvan ottamiseen? :)
- Kiitos hirveen paljon! ♡ Älä ylivalota (riippuu kyllä kuvasta), pitele putkea ala eikä yläpuolelta (ote on tukevampi ja näyttääkin ammattimaisemmalta) ja älä katkaise raajoja (muista päätila). Ei silti oo yhtä oikeaa tapaa tehä asioita, esimerkiks puhkipalaminen toimii sikahyvin joissain kuvissa mut joissain sitten taas ei. Ja rajauksilla saa ja pitää kikkailla!
Ulkona kirkkaassa valossa kuvattaessa kannattaa käyttää "kuvaushuppua" välttäen ikäviä yllätyksiä, esim. epätarkkoja tai täysin puhkipalaneita otoksia. :-) Joku kangas vaan pään päälle suojaksi, niin näät paljon paremmin mitä kuvaat.
Kannattaa kiinnittää huomiota myös varjoihin (erityisesti nenä- ja leukavarjoihin) - ei näytä nääs kuvissa erityisen herkullisilta.

Onko sulla jotain idolia tms?
- En oikeen osaa vastata tähän, ei kai sitten.

Mikä on kauneinta maailmassa? Entä ruminta?
- Ainakin kissanpennut! Ruminta on todella ruma sielu. 

Mikä sinusta on tehnyt ihmisen joka olet?
- Hirmuinen määrä elämänkokemuksia, ihanat sekä sitten taas täysin päinvastaiset. Kaikki ne kasvattaa.

Onko sulla teinivuosiltasi jotain hienoa (tai muuten vain julkaisukelpoista) kuvamateriaalia, ja saisimmeko nähdä niitä täällä joskus? :)
- Toki on kuvia, mut hienosta en niinkään tiiä. :-D Toki onnistuu!

Mitä tulee mieleen ensimmäisenä niitä katsellessa? Miten/mihin suuntaan sanoisit ite muuttunees niistä ajoista?
- Huvittuneisuutta ainakin, kuvanmuokkauksesta innostuttuani saatoin ampua vähän yli haha! Mut haikeudella ja ilolla niitä katselen, ihania muistoja kaik.  Vanhoja kuvia on varmaan satoja gigoja. 

Minkälainen sun tyylis oli nuorempana? Samansuuntainen vai jotain täysin erilaista?
- Aikalailla jotain täysin erilaista. Oon kyl aina tykännyt jutuista, joista tykkään nytkin, mutta vuosien varrella tyyli on kehittynyt enemmän ja enemmän omaksi ja rohkeutta pukeutumiseen on tullut rutkasti enemmän. Vois tehdä taas matkan ulkoisen kovalevyn syövereihin ja tehdä postauksen vanhemmista kuvista, en nyt viitsisi ruveta kalastelemaan, täytyy tää postaus saada julkaistuakin joskus :-D!
Joskus vuonna nakki kuuntelin pääosin räppiä ja se näkyi pukeutumisessakin, valitettavasti vaan niiltä ajoilta ei oikeen oo kuvia.

Vuosilta 07-09, en tarkkaan tiedä

Herranenaika, on kyl meinaa sit niin taidokasta kuvanmuokkaustaitoa, kun katsoo vanhempia kuvia:-D No noi ylimmät on aika neutraaleja heh.  Mää vähä kokeili...

Millainen on joku ihana lapsuusmuistosi?
- Kaikki hetket Noormarkussa, kun mummi ja pappa vielä asui sielä. Iltaisin ennen kuin mentiin nukkumaan, laulettiin Pientä elefanttia joka kerta kun käveltiin portaita ylös. Sitten mä ja pikkusisko Elsa luettiin kasoittain lastenkirjoja ennen nukkumaanmenoa.

Mikä on maailman paras suklaapatukka?
- Kinder Bueno ja Maxi, Daim, Tupla, Pätkis..

Jos olisit villasukka, millainen villasukka olisit?
- Hih ihana! Villasukka, joka on tehty todella pehmeästä langasta.

Mitä kissojen taivaassa on?
- Paljon muita kissoja leikkikavereina ja kasoittain sisäelimiä haha (kissat tykkää kauheesti esim. kielestä ja sydämestä). Siinäpä oli vastaukset kaikkiin kysymyksiin, kiitos hurjasti kaikille kysyneille! Postaus niistä linkitetyistä lemppariblogeista tulee piakkoin ulos :-)

2 comments:

  1. Tuli kyyneleet sinun ja poikaystäväsi kuvan kohdalla. Rakkaus on niin ihanaa! Upeita kuvia, upeita tunnelmia..mielettömän taitava tyttö oot <3

    ReplyDelete
  2. Susanna,
    oii mikä kommentti <3 kiitos hirmuisen paljon ihanuus.

    ReplyDelete

ENYA / 24 / PORI, FINLAND

• Adobe Photoshop CS5
• Nikon D7000
• Sigma 18-200mm / f.3.5-6.3 DC OS HSM
• Samyang Fisheye 8mm
• Nikkor 50mm / f.1.8