25.8.15

Q/A

Tälleen kesällä liika koneella istuminen ei oikeen maistu ja mulla ainakin väkisinkin keskittyminen välillä herpaantuu. En rupea väkisin puskemaan mitään ulos vaan on ihan ookoo olla anti-inspiroituneessa tilassa ja postata sitten kun hetki ja mielentila on oikea. Ihminen ei elä kokoajan flow-tilassa eikä kaikkea jaksa aina tarkastella linssin läpi. Toivottavasti jotkut edes ymmärtää mimmonen prosessi tää blogipostauksen ulos saaminen on, se on aikaa vievää hommaa kun mä katon niin huolellisesti fotot läpi, kun ne nyt sattuu olemaan pääosassa täs mun blogissa. Ja kun tapana on yleensä ottaa niitä kansioittain.. Esimerkkinä tällainen tekstipainotteinen postaus - en suostu julkaisemaan sitä ennen kun oon miettinyt siihen kuvamateriaalit, koska eihän se nyt käy päinsä että jättäisi ne pois. :-D
Kehitin muuten tossanoin päässäni sellaisen ongelman kuin kuvakoko, mut mä uuno unohdin et sehän on ihan naurettavan helppo juttu (välillä kun nuo ulkoasujutut voi tuottaa vähän päänvaivaa..) ja nyt kuvat on sit tästä lähin vähän isompina! 
Eli hitaahko postaustahti ei johdu mistään inspiksen puutteesta, vaan puhtaasti siitä ettei jaksa keskittyä ja mä muutenkin mietin nykyään vähän tarkemmin että mitä mä postaan.
Sääennusteista päätellen kesä alkaa olla lopuillaan, joten pian voikin istuu hyvällä omantunnolla neljän seinän sisällä sateen ropistessa ikkunoihin ja juoden litroittain teetä kynttilänvalossa, that's the way aha aha i like it.

Mut noniin, täsä olis vastaukset teidän kysymyksiin! :)


Mikä biisi kuvastaa tämän hetkistä elämääsi parhaiten?
- En mä tiedä mikä tietty biisi mun elämääni nyt just kuvastais, mut kuunnelluimpia artisteja atm on Dub FX, Rusko, Nasin vanha tuotanto ja Huge L:n Touché-lättyä oon kuunnellut myös ihan pipona. :-)

Mikä on sun lempparipaikka koko maailmassa?
- Koti. Vaikka tää mesta joskus vähän potuttaakin ja tuntuu et seinät kaatuu päälle, silti tää ympäristö on best.

Mitkä asiat saavat aina hymyn huulille?
- Elämä ja sen ihmeellisyys, kun tärkeitä asioita viedään eteenpäin, aidosti ystävälliset ihmiset, luonto, mökkeily, sauna, meri, rakkaani, eläimet, värikäs perheemme, se kun saa toisen hymyilemään, yllärit, tykit kirpparilöydöt, muumit, uudet huonekasvit koska green thumbin', veljenpoika Aslak, onnistumisen tunne, Elsa (vaikka olis kuinka paska päivä niin pikkusiskolla on taito saada aina mut hymyilemään), positiivinen palaute.. Siinä kysymys johon voisi tulla kilometrin mittainen vastaus.

Lemppariherkku?
- Jääkaappikylmät browniet, pähkinät, suklaapopparit (näissä yhdistyy ihanasti suolaisenmakeus), supersalmiakit ja onhan se heikkous kindersuklaaseen myönnettävä.

Jos saisit kolme toivomusta, mitä toivoisit?
- Savannah-kissa, hyvä terveys ja et sais tehdä työkseen sitä mitä rakastaa.


Käytätkö ollenkaan valmiita curveja/actioneja? Jos käytät, ootko tehny itte kyseiset curvet/actionit?
-  Juu käytän, en vois olla käyttämättä :-D On sen verran helpompi työskennellä. Sekä että, omiani ja jotain muiden tekemiä. :)

Jos et, mikä on sun suosikkitapa muokata photoshopilla?
- En koskaan käytä esim. vaan yhtä curvesia, vaan yhdistelen montaa ja sit sählään niitten kanssa opacityilla ja blending modeilla. Vakiomeininkiin kuuluu myös pieni skarppaus ja selective color, kontrastikikkailut, välillä kylläisyyden vähentäminen ja color fillikin on ihan hauska. Explooraan tota photaria kokeilemalla uusia kikkoja enkä tee kaikkea joka kerta samalla tavalla. Niin siinä kehittyy. Kuvan voi myös pilata kuvia liialla photoshoppaamisella, itelläni on tarkotus antaa kuvan puhua puolestaan ja sillä pienellä muokkaamisella pikemminkin korostan hyviä puolia - tarkotus ei oo manipuloida.

Käytätkö kuvia muokatessa ollenkaan tekstuureja?
- Ennen käytin paljon, mut mun konevanhus päätti poistaa kaiken työpöydältä vähän aikaa sitten. Ne meni siinä sitten, kun toi backup-kovokin on sökönä. Oon mä jotain täsnäi kokeillut, ehkä niittenkin kans kikkailu alkaa taas kiinnostelee vähän enemmän. :)


Lempiväri?
- Musta ja valkoinen vaikka ei värejä olekaan, harmaa sekä murretut maanläheiset värit. Nyt napostelee eniten neutraalit ja kylmähköt sävyt.

Mitä teet aamulla ensimmäiseksi kun heräät?
- Pusutan kouluun lähtevää Santtua mikäli herään siihen, keitän kahvia, laitan telkun päälle tai musaa soimaan, poltan kessun ja ruokin kissat. Yleensä menee abouttiarallaa noin. 

Pohditko paljon tulevaisuutta vai fiilisteletkö enemmän nykyhetkeä?
- Oon hetkessäeläjä, vaikka synkimpinä hetkinä tulee tietysti stressattua kaikkea. Mut mitä sitä turhia tulevaisuutta pohtimaan, elämä on seikkailu ja näillä mennään.

Jos saisit valita vain viisi tavaraa joiden kanssa selviytyä loppuelämä, mitkä ne olisivat?
- Ai kun on paha, tähän on aika vaikee yksselitteisesti vastata. Lämpimät vaatteet, (luottokortti) ämppäri, (kahvinkeitin), kuulokkeet, (läppäri), hyvät kengät ja puukko.

Viimeisin biisi jota kuuntelit?

Milloin itkit viimeksi ja miksi?
- Joku about viikko sitten, oli paska päivä kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Tuntuuko susta et aika menee liian nopeesti?
- Välillä.

Mitä aattelet ihmisistä jotka ei koskaan matkusta?
- En mä itsekään matkusta todellakaan niin paljon kuin haluaisin, mut ei sille oikeen voi mitään. On se tietty vähän outoa jos on kaikki mahdollisuudet matkustaa ja ei tee sitä. Matkustamisen avartavuus ihastuttaa kyllä aina.


Ootko feministi?
- Equalisti pikemminkin, oon tasa-arvoinen ja suvaitsevainen kaikkia kohtaan menemättä äärimmäisyyksiin. Miten se tasa-arvo voidaan saavuttaa ajamalla yhden sukupuolen asiaa?  Tässä videossa on hyviä pointteja. Maailmassa on paljon huolestuttavampia ja tärkeämpiä asioita joista olla huolissaan ja joita pitäis kehittää eteenpäin. 

Mitä puoluetta äänestit?
- Vasemmistolinjalla menin tällä kertaa. 

Miksi kissat eikä koirat?
- Timing isn't right. Mä oon koiraihminen henkeen ja vereen, mut tänhetkinen elämäntilanne ei oikeen sovi koiran ottamiselle. Koiraa (tai mitään muutakaan eläintä) ei todellakaan saa ottaa hetken mielijohteesta tai kelaamatta asiaa kunnolla. Pitää varautua siihen rahan menon määrään ja miten se dogi rajoittaa menoja. Eläimet ansaitsee vaan parasta.
Mun kissat nyt vaan on ihan mahtavia, ne tuo mun elämään niin paljon ja niitä ihastellessa liikuttuu ihan kyyneliin. Ne on ihanaluonteisia otuksia, perheenjäseniä eikä mitään lemmikkejä. Meillä on perheessä yhteensä 10 kissaa tällä hetkellä, kaikkia meitä yhdistää rakkaus kissoihin ja muutenkin ollaan niin eläinrakkaita kuin vain voi olla.


Millä vuosikymmenellä haluisit elää?
- Oishan se aika lepposaa poiketa vaikka 70-luvun New Yorkissa. Tai sitten 90-luvulla. Äh en mä tiedä, mieluiten matkaisin dinosaurusten aikaan.

Kerroit blogissa joskus syömisestäsi ja ravintoterapeutilla käynnistä. Miten asioiden laita on nyt?
- Kävin siellä silkasta uteliaisuudesta eikä koko siellä käymisen aikana tapahtunut mitään muutoksia painossa tai itsetunnossa, ei ollut mun juttu. Siitä on hyötyä varmasti jollekin, ketä apua oikeesti haluaa. Oon kuunnellut, itseopiskellut ja oppinut muilta hyvää tietoa puhtaasta ruokavaliosta. Mutta old habits die hard, syön edelleen aika vähän mut semmonen mä olen.

Jos voisit muuttaa yhden ihan minkä vaan asian maailmassa, mikä se olisi?
- Ketään ei satutettaisi ihmisten kusipäisyyden toimesta, oli kyseessä sitten esim. politiikka tai eläinten oikeudet.

Mistä saat oikein inspiraatiosi sun aina niin mahtaviin valokuviin?
- Kaunis valo ja hyvä kuppi kahvia ajaa asiansa. Luonnosta, kiinnostavista ihmisistä ja piirteistä, musiikista, luonnollisuudesta ja kauniista valokuvista.  Ei sitä inspiraatiota hakemalla haeta, kuvaustilanteeseenkin meen ihan seikkailumielisellä, rauhallisella uteliaisuudella ja itsevarmuudella sen kummemmin ennakoimatta. Mun mielestä se paras tulos tulee kun ei suunnittele liikaa ja kun luottaa omaan touchiinsa. :)


Kirppisvinkkejä? Mikä on kaikista hienoin löytö, entä mikä on viimeisin?
- Porissa mun lempparit on Suur-Sisätori, Patakirppis, Hyllymeri, Harmaalinnan Retrolinna sekä Kipuna, Ulvilassa Löytötori sekä Kierrätyskeskus. Nakkilassa on myös pari kivaa kirpparia.
Tykkään muutenkin käydä pienemmillä paikkakunnilla 2ndhandshoppailemassa - hinnat on selkeesti alhasempia ja voi tehdä aika aarrelöytöjä. Siitä on itseasiassa vähän aikaa kun viimeks kävin ja silloin ei tainnut löytyä mitään, enkä mä muista mitä löyty edellisellä kerralla. :-D 

Missä olet opiskellut valokuvausta? Ihan mielettömiä kuvia... tykkään!
- Kiitos. ♥ En oo opiskellut valokuvausta, oon itseoppinut. :) 

Shoppailetko enemmän kaupoissa vai netissä?
- Eniten ostan kirppareilta, kaupoista aika harvoin. Kyllä mä sillontällön kierrän mut yleensä sitä mitä hakee, ei löydy. Ketjuliikkeiden alennusmyynneissäkin mulla on lähes aina sama tuuri - en löydä mitään alelapulla varustettua, mut sit uutta kahta kalliimpaa kyllä. Plääh. Ei mua muutenkaan kiinnosta ostaa kaapin täydeltä huonolaatuisia keinokuiturättejä, mitkä ei kestä ja jotka on tuotettu tosi epäeettisesti hämärissä olosuhteissa joissa mimmit pyörtyilee.
So I prefer the mighty internet. Netistä löytää haluamansa lähes pomminvarmasti, miinusta tietty odottelusta. Vertailen aina hintoja ennenkuin nakkaan mitään kotiin asti, on ihan ok olla pikkasen pihi. Se on aika pempusta kun tilaa jotain ja hetken päästä huomaa, että tuotteen olis saanu toisesta paikasta puolet halvemmalla. Mutta tosiaan, rahoissa meen mieluummin kirpparikierroksille kun ostoskeskuksiin. Buy less, choose well on hyvä muistaa pitää korvan takana.

Jos saisit tietää olevasi raskaana, pitäisitkö lapsen?
- En pitäisi.

Vaatekaappisi kulmakivet? 
- Yksiväriset isot t-paidat, pillifarkut ja muutamat löysemmät housut, pipot, colleget ja neuleet, hupparit, kimonot ja ilman mustia sukkiksia ei selviä. Oon aika hullaantunut pitkiin, jopa nilkkoihin asti ulottuviin, väljiin vaatteisiin. Kengistä sitten taas nämä Old Skoolit ja muut tossut sekä muutamat mustat nilkkurit. :)


Lempiruokasi?
- Sushi, paistetut riisi- tai lasinuudelit, varhaisperunat, risotto, kokonaisesta broikusta tehdyt ruoat (voittaa valmiit suikaleet 6-0), lohikeitto, salaatit sekä yleisesti ottaen grillattu kesäsafka. Makurikkaat kasvis-, kana-, kala- ja äyriäisruoat on mun mieleen. Tykkääkö jengi muuten reseptien jaosta?

Tykkäisitkö ennemmin elää leveästi vai säästeliäästi (vaikka rahaa olisi elää kummin vain)?
- Noh, jotain siltä väliltä. Semmonen tasainen taloudellisuus olis hyvä - laskut sais aina ajallaan maksettua pois, voisi matkustaa, sais tarvittaessa kunnon hoitoa eikä tarttisi kitkuttaa. Ja jos jotain tarvitsee tai haluaa, niin voisi myös sen ostaa sen kummemmin pläänäilemättä. Raha ei onnea tuo, mutta helpottaa se elämää.

Jos saisit kuunnella vain yhtä biisiä (tai bändiä) lopun elämäsi, mikä se olisi?
- Oh god. Monipuolista semmosta, jolla riittää hyvää materiaalia kuunneltavaksi ja tekee sitä myös aktiivisesti. 

Lempielokuva ja miksi?
- Mulla on lempileffoja kertynyt tähän asti parisensataa, mut se yltiölemppari on edelleen The Lord of the Rings-trilogia. Ties kuinka monta kertaa oon ne nähnyt, mut ne kiehtoo vieläkin joka katselukerralla.
Lotreissa kolahtaa kaikki - tarina, visuaalisuus, näyttelijät ja eeppinen musiikki joka saa mut aina kylmille väreille. Musta on hyvä et ne tehtiin just 2000-luvun alussa - erikoistehosteilla ei mässäilty liikaa (niinkuin Hobiteissa) ja tarina sai olla pääosassa niinkuin kuuluukin, sillä ne tehosteet ei pääosassa tässä trilogiassa kumminkaan ole. Vaikka ne musta onkin eeppisiä eikä mun silmään mitenkään "oldschoolia". Hahmot on ihan loistavia ja Jackson tovereineen toteutti kaiken ihan nappiin.

Sellainen piirre ihmisessä, mikä saa sut tunteelliseksi jollain tavalla?
Semmonen tietty vaatimattomuus, kaikille riittävä kiltteys, keskustelutaito ja kun ilmaisee aidosti kiinnostuksensa.


Jos et voisi valokuvata, mitä tekisit?
- Tykkäisin tehä musiikin parissa duunia, oli kyseessä sitten hikoilu deejiikopissa, musavideoiden editointi tai vaikka biittien väsääminen. Musa kun on niin iso osa elämää ja tulee aina olemaan.
Kirjoittaisin, piirtäisin, kouluttautuisin graafikoksi... Onhan niitä vaikka mitä, eläinten kanssa haluaisin työskennellä myös.
Tai sit mä vaan perustan sen kissahoitolan jumalan selän taa, popitan siellä ja ja oon onnellinen. 

Kuuro vai sokea?
- Tää on vaikee, mutta sokeus. 

Jos et voisi asua Porissa, mihin Suomessa muuttaisit?
- Johonkin luonnon läheisyyteen, vaikka Reposaareen merimaisemiin tai johonkin landelle. Tai sit metsästäisin loftia esim. Tampereelta. 

Millaiset ulkoiset piirteet ovat mielestäsi ihmisissä kauneinta?
- Korvat, kädet, silmät, solisluut, poskipäät, kulmakarvat...

Jos saisit elää enää X määrän verran, haluaisitko tietää siitä?
- En todellakaan.Kesä vai talvi, miksi?
- Kesä. Auringonpaiste ja lämpö on parannus kaikkeen!

Komein ja kaunein julkkis?
- Voi apua kun maailma on yhtä kauneutta täynnä, mä en osaa vastata tähän.

Oon paluumuuttamassa Poriin, siksi kysynkin: Mitkä ovat nykyään "must"-juttuja Porissa? Juurikin kirppikset, kahvilat tai ihan mitkä vaan. Kerro toki myös vanhoja suosikkeja jos tulee mieleen!
- Kirppareista ainakin tuo aikasemmin mainitut! :) Jos nälkä yllättää niin askel kohti uutta Blind Burgeria, sijaitsee Isolinnankadulla. Lista on lyhyt ja selkeä ja safkat saa halutessaan mukaankin. Liha on luomua lähitilalta, kasvisburgerin kikhernepihvi valmistetaan itse ja kanakaan ei ollut paistettu ylikypsäks, pisteet siitä! Hampparit saa myös gluteenittomana, jes!  Kanan alkuperästä en itseasiassa tiedä sen tarkemmin. 
Loistopaikka siis jossa saa terveellistä, puhdasta ja maittavaa safkaa. Samojen yrittäjien Cafe Elba kannattaa ehottomasti katsastaa myös.
Jos sushi maistuu ja itse ei kerkeä tekemään, Kauppahallin Maku-ravintolasta saa tilattua ennakkotilauksella namia sushia. Hellepäivänä kannattaa mennä Kalloon, rauhallinen paikka kuumine kallioineen josta voi lompsia mereen. Vaihtelua esim. Yyterille :-) Paitsi että alkaa pikkuhiljaa olla aika hyvästellä helteet.. Mutta, tervetuloa takaisin! 

Onko sun ruokavaliomuutos vaikuttanut sun nenänpielojen ihottumaisuuteen?
- Ei niissä ihottumaa oo, niillä on muuten vaan taipumus punoittaa. :-D Eipä oo ruokavaliomuutos vielä mun nähdäkseni vaikuttanut.


8 comments:

 1. "Miten se tasa-arvo voidaan saavuttaa ajamalla yhden sukupuolen asiaa?" Siis kai ymmärrät että miehet on nyt valitettavasti liian monessa asiassa naisia ylemmällä tasolla ja tässä yritetään nyt tuoda naisia sieltä alemmalta tasolta samalle tasolle. Siksi feminismi-nimike.

  ReplyDelete
  Replies
  1. tiedän kyllä mitä feminismi tarkoittaa. :)

   Delete
 2. Taas yksi parikymppinen nainen, joka ei ymmärrä feminismin oikeaa merkitystä... feminismi ajaa kyllä muidenkin kuin naisten oikeuksia, kuten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja kyllä, myös epäsuorasti kaikkien miesten. Sen paino on kuitenkin naisten oikeuksissa, koska naiset ovat edelleen sosiaalisesti ja taloudellisesti huonommassa asemassa kuin miehet. Yksinkertaisesti sanottuna tietyt oikeudet ovat miehille itsestäänselviä, kun taas naisten täytyy kirjaimellisesti vaatia niitä. Seksismiä voi tosin olla vaikea huomata yhteiskunnassa, jossa sitä jatkuvasti normalisoidaan. Siinä mielessä tietämätön asenteesi on ihan ymmärrettävä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. todella typerää et leimaat ihmisen heti tietämättömäksi jos ei hän satu lokeroimaan itseään. enemmistö feministeiksi itseään kutsuvista määrittelee sen sanan merkityksen teoillaan ja sanoillaan ja sen takia en halua kutsua itteäni sellaiseksi. katso toi video minkä linkkasin, jos vaikka sitten ymmärtäisit paremmin. :)

   Delete
  2. Naisten "huonompi taloudellinen asema" Suomessa on jo kauan sitten todistettu paskapuheeksi... Miehet saattaa tienata paremmin joo, mutta se johtuu henkilökohtaisista valinnoista. Samalla koulutuksella, samalla työkokemuksella ja samoissa työtehtävissä palkka on sama sukupuolesta riippumatta. Miehet on monissa asioissa naisia huonommassa asemassa. Sota kun syttyy niin miehet pakotetaan tappamaan ja kuolemaan jonkun rikkaan kusipään rikastumisen vuoksi. Naisille se on vapaaehtoista. "Sana vastaan sana" -oikeudenkäynneissä naisen sana painaa enemmän kuin miehen. Miehet on ihan yhtä seksualisoituja objekteja nykyään kuin naisetkin. Sitten tää feministien överilokerointi... On naisia, miehiä, trans-naisia, trans-miehiä ja ties mitä kaikkea siitä välistä. Mulle TASA-ARVON kannattajana on olemassa vaan ihmisiä. Jos ei kaikkien ihmisten etua ajeta tasapainoisesti niin siinä ei ole yhtään mitään tasa-arvoista. Se on jonkun ihmisryhmän pitämistä arvokkaampana.

   Delete
  3. anonyymi osui naulan kantaan. :)

   Delete
 3. Kiitos ihanista vastauksista... on aina mukavaa, kun pääsee pientä pintaraapaisua syvemmälle :)
  Uskomatonta, että olet ihan itseoppinut valokuvaaja - olet luonnonlahjakkuus - HUIPPU!

  ReplyDelete
  Replies
  1. oleppas hyvä :> juu, mä itsekin tykkään lukea bloggaajien kaikenmaailman faktalistauksia sun muita infopaketteja, kaikki kun olemme niin erilaisia.

   kiitos kovasti paljon! <3

   Delete

ENYA / 24 / PORI, FINLAND

• Adobe Photoshop CS5
• Nikon D7000
• Sigma 18-200mm / f.3.5-6.3 DC OS HSM
• Samyang Fisheye 8mm
• Nikkor 50mm / f.1.8