17.9.13

Amerikkalaiset yltiösuklaiset hippukeksit


Näiden ihanuuksien ei ole tarkoitus olla kovia (toki se on makuasia), joten muista ottaa keksit pois uunista niiden ollessa vielä pehmeitä.  Keksit kovettuvat jäähtyessään. Mun onnekseni ei tarvinnut lähteä kauppaan, vaan kaikki ainekset sattui löytymään kaapista! Suklaan poikaystävä kyllä toi... :-) Säilyvyysaika näillä on kuulemma about viikko, mut ainahan voi pakastaa!

125 g voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
200 g taloussuklaata

Vaahdota voi ja sokerit.
Lisää munat yksitellen ja välillä vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. 
Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi leikkuulaudalla. Lisää rouhe taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. Keksit leviävät uunissa sitä vähemmän, mitä pidempään pidät taikinaa jääkaapissa.
Nostele taikina lusikalla nokareina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, esim. 3 x 4 kpl / pelti. Älä litistä ja jätä hiukan leviämistilaa pikkuleipien ympärille, sillä keksit leviävät uunissa.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.
  Nauti!


Mä tein kekseistä vahingossa tosi isoja, joten niitä tuli vaan yhdeksän kappaletta. :-D Olis ehkä kantsinnut tehdä pienempiä  (keksejä pitäisi sitten tulla jopa 30-40), mutta ensi kerralla sitten!
Tässäkin ohjeessa (niinkuin ruoanlaitossa yleensä) on hienoa se, että ohjetta voi itse soveltaa. Taikinan sekaan voi heittää vielä pähkinöitä tai suklaan voi korvata vaikka Dumleilla (voin muute kokemuksesta kertoo, että toimii.) Ja suklaata saa olla yllinkyllin!

Ohjeet lainattu täältä ja täältä.

2 comments:

  1. näyttää ihan törkeen hyviltä, pakko kokeilla joskus!

    sulla on niin upee blogi, oot mieletön persoona ja sun kuvat hipoo täydellisyyttä :)

    ReplyDelete
  2. Miia,
    joo kannattaa! tässä kävi taas vaihteeks näin, että kun itse leipoo niin ei tee yhtään mieli. :-D jännä juttu! tarttisko leipoa joka päivä niin ei tekis koskaan mieli makeaa?

    kiitos mykistyttävästä palautteesta miia, oivoi.<3

    ReplyDelete

ENYA / 24 / PORI, FINLAND

• Adobe Photoshop CS5
• Nikon D7000
• Sigma 18-200mm / f.3.5-6.3 DC OS HSM
• Samyang Fisheye 8mm
• Nikkor 50mm / f.1.8