9.8.13

Perjantaiset ajatukset ja uutukaisuuksia

Aina kun multa kysytään oonko sisään- vai ulospäinsuuntautunut ihminen, vastaan aina jälkimmäisen. Viimeaikoina oon kuitenkin kelaillut, että ei  se ehkä ookkaan ihan niin justiinsa. Luettuani uusimman Trendin jutun nimeltä "Hiljaa hyvä tulee" (joka oli muuten älyttömän hyvä juttu monien muiden lisäksi), mä jotenkin valaistuin ja tajusin olevani mahdollisesti introvertti. 

"Introvertit eivät ole masentuneita tai epäsosiaalisia. He vain viihtyvät haaveidensa ja projektiensa parissa."

Joo, damn straight. Toi lause tiivistää koko introverttiyden mun mielestä aivan loistavasti. Mua on viimeaikoina ahdistanut jatkuva ihmisten ilmoilla oleminen. Töissä oon jatkuvasti ihmisvirrassa ja mihin ikinä meenkään, en oo yksin vaan aina joku huohottaa niskaan, kyselee, katsoo tai törmää jalkoihin. Mä tykkäisin olla työssä, jossa saisin olla välillä täysin yksin turpa kiinni kommunikoimatta kenenkään kanssa. Joskus katsekontaktikin on tosiaan liikaa.
Heti töistä kotiuduttua poikaystävä soittaa ja pyytää tupakalle, ulkona naapurin lapset käyttäytyy kuin olisivat saatanasta ja naapuri sahaa lautoja ja toinen leikkii sirkkelillä. Kotonakin oon aina kolmen kissan kaverina, joten harvemmin saan olla oikeesti ihan täysin itsekseni.  Jumaliste mä pimahdan kohta.

"Suomessa sairastetaan paljon masennusta, joten siihen kiinnitetään huomiota. On turvallista antaa jokin helppo diagnoosi, mutta sen alle voi kätkeytyä paljon muutakin."

Niinkuin tuossa Trendin jutussa sanottiinkin, monet ottavat introverttien käyttäytymisen henkilökohtaisesti ja loukkaavana, koska eivät ymmärrä. Mun mielestä homma menee niin, että jos en vastaa puhelimeen, laita hittovie viesti perään. Mun ei tarvitse aina olla ihmisten tavoiteltavissa ja mun ei tarvii pyydellä sitä anteeksi.

Voi olla, että ehkä mulla on vain harvinaisen huonotuulinen kausi ja tarttisin hmm... en mä tiedä, kolkkauksen päähän ja parin viikon unet, perskännit tai loman? Jotain kumminkin, janoan sitä.

Heh, jatkakaame materiaan... Tässäpä mun uudet kengät ja aivan ihana filmikamera!!!


Cut out-bootsit tilasin H&M:ltä - kustansivat 60 eugenii, eli ei paljon aitonahkaisista kengistä. Filmikamera on secondhandia. Ulkoa kamera on kulunut, mutta sisältä se on kuin käyttämätön. Mulla pitäis olla vielä filmirulliakin♡ Mut hei, oikein ihanat viikonloppuiset kaikille sinne.

10 comments:

 1. Hei toi on muuten oikein hyvä kamera! Mulla on meinaa samanlainen :) Ootan innolla, että joskus saadaan nähä tääl sillä otettui filmikuvii! :))

  ReplyDelete
 2. renja,
  nice !! joo mun tarvis käydä kehittääs pari rullaa, tietty laitan tänne jos on hyviä :)

  täytyy kyl pia men testailee tota!

  ReplyDelete
 3. Tajuun niiin hyvin mitä tarkotat, mulla meinaa välillä oikeesti pää hajota jos en saa olla välillä vaan täysin yksin, ja kaikista eniten ahdistaa se että jotkut vaan ei sitä ymmärrä vaan loukkaantuu jos sanoo ääneen että nyt ois oikeesti kiva olla yksin. Ei se oo mitään henkilökohtasta ketään kohtaan. Toisaalta tajuun myös että miks jotkut ihmiset ei vaan tällasta ymmärrä, eihän ne voi jos oikeesti tollaseen tunteeseen ei vaan pysty samaistumaan. oon tosi huono kommentoimaan mihkään mut nyt oli pakko, tuli vaan niin semmonen i feel you- olo!

  ReplyDelete
 4. voi luoja en oo samaistunu varmaa mihinkään tekstiin niin paljon kun tohon! mulla on menny kaverisuhteita poikki koska oon vetäytyny omiin oloihini ja kaverit on ottanu siitä itteensä ja on vaatinu multa anteeks pyyntöä. onneks oon tajunnu etten ehkä haluu olla sellasten ihmisten kanssa tekemisissä jotka ei ymmärrä introvertin piirteitä. en voi vaan sietää ihmisiä jotka haluu nähä joka vitun päivä ja suuttuu kun mä en halua. kiitos enya tää oli hyvä postaus, kiva kun jollain muulla on sama tilanne :-)

  ReplyDelete
 5. mistä aina löydät noita kameroita?:-) ite oon halunnu jo kauan ostaa filmikameran, mutten oo löytänyt oikein mistään

  ReplyDelete
 6. Siiri,
  joo ja tää on itselle aika ärsyttävää, kun on niin turhautunut ja raivona. onneks tekstin mukaista fiilistä ei oo sentään joka päivä, se nyt menis jo oudoksi jos olis vihainen 24/7. :-D

  martta,
  no toihan on nyt ihan syvältä :--( niille ihmisille pitää vaan selittää asia, et se ei tarkota mitään henkilökohtasta. on tyhmää elää vaan muille ja unohtaa omat tarpeensa.
  olehyvä<3

  Anonyymi,
  voi dääm! mä oon löytäny kaikki omani kirppareilta. kantsii tosiaan kiertää niitä sekä tsiigailla netistä esim huutonettiä :-)

  ReplyDelete
 7. mäkin oon ittessäni huomannu jotain introverttiyden (?) piirteitä, joita ensin säikähdin ja koitin taistella niitä vastaan, koska ihmisten pääpiirteinen kuva musta on olly aina hyvin sosiaalinen ja pirteä. mutta sitten tajusin että ihan sama, jos haluun olla yksin niin mä saan olla yksin, mun ei tarvi selitellä sitä kenellekään. tää kesä on ollu erityisen mukava, kun oon saanut olla ihan rauhassa kun muut on niin ahkerasti opiskellu kirjotuksiin, mä oon vaan piirrelly ja lueskellu kirjoja. ihanaa. nyt vähän pelottaa kun koulu alkaa ja pitäisi taas jaksaa olla iloisella päällä ja jutella kaikille puolitutuille...

  upeet kengät!

  ReplyDelete
 8. minna kristiina,
  niin on, kovas käytössä ollu ja tulee olemaan :-P

  sama homma täällä! meikäläiselläki tää pimeä puoli, jolloin katsekontaktikin on liikaa mut hei - se on inhimillistä ja oikein!
  ei koulussakaan tarvii olla yltiösosiaalinen, keskityt vaan omiin juttuihis ja kyllä luulis ihmisten tajuavan eleistä, ettei nyt kiinnostaisi jutella. :-)

  tsemppiä koulun alkamiseen! :'>

  ReplyDelete
 9. onks noi sulle ihan samaa kokoo mitä yleensäkin käytät? itellä tekis mieki tilata nuo, mutta kun oon kokojen välissä ja netistä tilaus on aina yhtä hankalaa huoh..

  ReplyDelete
 10. Anonyymi,
  joo on, popot tilaan nykyään aina kolmekasina :> hmm, kandee tilata vaan rohkeesti, vaikka kahta kokoa ja sit palautat toiset haha :-D ja nahka kumminkin muotoutuu jalkaan ajan kuluessa, niin kengät saa ollakin vähän naftit. :>

  on se joo aina vähän riski tilata netistä, mut mulla ei oo kyl oikeastaan huonoja kokemuksia.

  ReplyDelete

ENYA / 24 / PORI, FINLAND

• Adobe Photoshop CS5
• Nikon D7000
• Sigma 18-200mm / f.3.5-6.3 DC OS HSM
• Samyang Fisheye 8mm
• Nikkor 50mm / f.1.8