9.6.13

I will never be the woman who can wear white and not spill on it

Vastauksia randomeilla kuvilla höystettynä! Tässä siis eka osa.

x
Mistä keksit blogisi nimen?
- Halusin sisällyttää mun oman nimen jotenkin blogin nimeen. Pelkkä Enya ei oikeen napannut (jälkeenpäin ajatellen sekin olis kyllä hyvä, maybe some day), joten lisäsin e:n perään, koska mun toinen nimi on Eveliina. Simple as that :> Ja kauttamerkki tuo semmost jotain särmää siihen, jou.

Miksi aloitit bloggaamisen?
- Galtsuaikoina skriivailin sinne päiväkirjaan ja pudottelin kuvia. Se rupes vähän kyllästyttämään ja galleria muutenkin kuoli aika nopeesti, ku kaikki innostu facebookista. Pari mun kaveria piti blogia ja se ajatus rupes kauheesti kiinnostamaan, joten kokeilin ja laitoin blogin pystyyn. En kai tajunnut vielä bloggaamisen pointtia,  en jaksanut nähä vaivaa ulkoasuun eikä se silloin oikeastaan kiinnostanutkaan, joten lopetin sen blogin. Keväällä 2010 mä innostuin hommasta taas jostain syystä ja siitä asti oon aktiivisesti blogannut! Eka blogin nimi oli Enya Eveliina, sitten One thing to be happy about ja lokakuussa vaihdoin sitten blogin nimen nykyiseen. Blogi on hiton kätevä tapa laittaa luovuuttaan ja ajatuksiaan esille. Myös kaiken tän oheissettinä tulevat mahdolliset yhteistyöjutut on tosi kivoja!

Mikä blogin pitämisessä on parasta? 
- Palaute, kehittyminen ja vuorovaikutus. Palautteella on iso merkitys, jos bloggaan saamatta yhtikäs mitään palautetta, tuntuu kuin bloggaisin seinille.

Uskoitko että saisit yli tuhat lukijaa?
- Ei se koskaan mikään itsestäänselvyys tietenkään ollut! Kyl se tonnin poksahtaminen oli ihan törkeen magee juttu. 

Voitko tehdä joskus tutorialin tai mahdollisesti ps actionin?
- Kyl mä jotain tutoja oon väsännyt, mut en erityisen montaa vielä. Joten toki! Täytyy katella tota actionia, en mene lupaamaan että ainakaan lähiaikoina laittaisin semmosta jakoon.

Olisi mukavaa, jos voisit kertoa hieman valokuvausharrastuksestasi, milloin missä miksi ja miten tämä kaikki sai alkunsa? :)
- Sain 14-16-vuotiaana (en muista tarkalleen) lahjaksi Olympuksen oranssin pokkarin, jolla ikäänkuin alotin. Kyseiselle kameralle kävi loppupeleissä ikävästi, kun pudotin sen alle metrin korkeudelta lattialle ja se meni siinä sitten. Se on mulla olemassa edelleen, mut ei oo napostellu maksaa kahtasataa sen korjaamisesta.
Oon aina piirtänyt ja kaikki mahdollinen taidehömppä on aina ollut osa mua. Sain koulussakin kympin kuviksesta! Piirtäminen on kyl ollu pitkään tosi vähäistä, valokuvaus on tullu ikäänkuin tilalle. Harmi kyllä, täytyisi piirtää enemmän.
Oon aina tykännyt kikkailla muiden järkkäreillä ja innoissani lainannut toisten kameroita. Amiksen aikoihin tyypit kuvaili järkkäreillä niin paljon, että mää menin ja ostin oman. Vuosien varrella innostus on kasvanut sit aikas isoksi. Jännää sinänsä, sillä valokuvaaminen ei oo ns. periytynyt keneltäkään, koska oon tyyliin ainoa meidän suvusta ketä kuvaa. Toki suvussa on näyttelijöitä ja uskomattomia, luovia sieluja, mut kuvaaminen on perhettä ajatellen vaan mun juttu. Digin lisäksi filmi kiinnostaa älyttömän paljon, filmikuvat on törkeen kauniita.

Entäs mikä sua muuten kiinnostaa? Lakipykälät, villasukan kutominen vai ratsastus? :D
- Vai mikä mua kiinnostaa? Auts, no hitto vaikka mikä! Elokuvat, musiikki, tanssi, DJ:n hommat, eläimet, koti ja sisustaminen, vaatteet, muoti ja pukeutuminen, mallintyöt, luonto ja matkustaminen, kaikenmaailman näpertely ja tuunaaminen... Lakipykälät ei kai niinkään, en oo hetkeen kutonut villasukkia mut se on kyllä ihan leppoisaa, ratsastanutkaan en ole pitkään aikaan mut tykkään älyttömästi hevosista.


Mistä saat inspiraatiota tyyliisi?
- Likaisista hipeistä hheh, tumblreista, grungesta, boheemista huolettomuudesta, kaavuista, ponchoista, hapsuista, nahasta, vintagesta, koruista, lehdistä ja tietysti... blogeista. Kaikki etninen ja atsteekkinen.
Särmikkäät, oudot, kyseenalaiset ja provosoivat jutut. Joku saattaa pitää jotain juttua ihan roskiskamana, mut meitsi kiljuu et älä nyt hittovie tota pois heitä! Me me me!


Mikä on elämän tarkoitus?
- Stay here, do nothing. Get in trouble, be spontaneous. En mää tiedä, mulle luova hulluus ja kohdella muita niinkuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Jälkimmäinen ehkä aika klisee, mut mua nyppii ihmisten epäystävällisyys. Lighten up, god dammit.

Mitä sun työtehtäviin Kontissa kuuluu?
- Oon urheilutekstiilivastaavana, mut sitä ennen oon ollut myös miesten vaatteissa ja koruissa. Lajittelen, tarkastan, silitän, hinnoittelen, vien vaatteita myymälän puolelle ja yleisesti ottaen vastaan niistä vapaa-ajan kledjuista (Pumat, Adidakset, Reebokit, Peakit ynnä muut).
Mutta teen myös kaaaikenmoista muuta, jos vaikka duunikaverilla on hirvee työtaakka niin autan, jos itellä ei oo erityisemmin tekemistä sillä hetkellä. Tuolla onneks huomioidaan myös oma osaamiseni ja oon päässy tekee vähä kuvausjuttui ja piänt graafist suunnitteluuki olis tiados.

Meinaatko matkustaa kesällä, jos aiot niin mihin?
-  Mun mielestä on ihan älytöntä matkustaa kesällä pois Suomesta jonnekkin hiton aurinkomatkalle. Suomen kesä on niiin lyhyt ja mä todellakin haluan nauttia siitä, enkä mennä sitä karkuun tyyliin toiselle puolelle maailmaa. Jos matkustaisin, niin tekisin sen syksyllä tai talvella, kun on harmaata ja koleaa.  Eipä mittään, jos tykkää. Festareille tietysti aina haluais ja iso haave on päästä Tomorrowlandiin
Mutta, jos puhutaan matkustamisesta Suomen sisällä (tai jossain tossa naapurimaassa), niin sille nostan todellakin peukkua ylös! Tykkäisin ihan älyttömästi lähteä rinkan ja teltan kanssa ympäri Suomea. Notski ja teltta jossain korvessa veden äärellä, olis ihan yltiöihanaa.. Vihaan päämäärätöntä suunnittelua mikä ei koskaan toteudu, mut mä hittovie toteutan tän. Haaveista totta. Eenivei, ainakaan vielä mitään ei oo lyöty lukkoon. Kuka on mukana?!


Mikä on parasta kesässä?
- Uiminen, aurinko, Yyteri, Pori Jazz, ankkis, kesäruoka, juhannus, autolla ajelu ikkunat auki, helle, kuumat kalliot sekä hiekka, pyöräily, tuoksut, paljaat jalat ja varvassormukset, pisamat, vihreys, kasvit, kukat, ystävät ja piknikit, festarit, lierihatut, alkoholin väärinkäyttäminen, ravuksi muuntautuminen, paljaan pinnan näyttäminen ehh...Mistä saat kaiken inspiraation sun kuviis?
- Kauniista editorialeista, erikoisista poseerauksista, varjoista, metsästä ja luonnosta, valosta... Ties mistä, ihan pienistä yksityiskohdista ja taiteesta ylipäätään. Kiinnostavat ja persoonalliset piirteet ihmisissä, kuten hörökorvat, intensiiviset silmät, kädet, särmikkäät kasvonpiirteet, tyyli ynnä muut.
Mutta siis, tykkään kuvata kaikenmoista maan ja taivaan välillä - en siis vaan ihmisiä. Muutenkin mun tyyli on aika laaja ja kokeileva - tykkään kauheesti kuvata luonnossa, studiokuvaus nappaa kuten myös graafinen suunnittelu ja photarilla kikkailu.
Ei se inspisdraivia mistään tietystä lähteestä aina tule - se vaan hyppää jostakin mahanpohjalta ja sitten laukaisin soi. 

Mistä yleensä ostat vaattees?
- Kirppareilta, netistä ja jotain joskus perus ketjuliikkeistä. Tilaisin varmaan aivan saakelisti vaatteita Etsysta ja Ebaysta, jos jaksaisin säätää sen Paypal-jutun kuntoon. Mä itseasiassa shoppaan aika harvoin. Musta monien bloggaajien shoppailut menee pakkomielteen ja riippuvaisuuden puolelle, siis ihan järjetön määrä rättejä...

x / x / x
Ostin nää Zaran farkut secondhandina muutama päivä sitten, 3,9e

Mitkä ovat parhaat puolesi?
- Monipuolisuus, hyvät käytöstavat, empatiakyky, optimistisuus, luovuus, rentous.

Minkälaiset ovat lempisukkasi?
- Mustat sukkahousut, ylipolvensukat ja mustat normi/nilkkasukat. Paljain jaloin silti mieluiten!

Onko nää kaikki sun kuvattavat henkilöt sun kavereita/tuttuja?
- Hmm, ainakin tällä hetkellä joo. Oon niin monesti meinannut kadulla ja bussissa pyytää jotain tuntematonta upeaa ilmestystä kameran eteen, mut se on toistaiseks jäänyt. Inspiroidun eniten tosi luonnollisen näköisistä ja särmikkäistä tyypeistä. Sitä törmää usein ihan mielettömiin kasvoihin ja jännintä on se, että näissä tyypeissä ei oo yleensä mitään niinkään mallimaista - erityistä tyylitajua tai sellaista - mut kasvot jää mieleen. Eikä ne varmaan tajuakkaan kuinka upeita ne on.

Oletko koskaan joutunut pelkäämään henkesi puolesta?
- Ainakin kerran kun jäin auton alle 14-vuotiaana.

Mitä mieltä olet eutanasiasta, "homoliitoista" ja heidän adoptio-oikeudesta? 
- Jos tosissaan haluaa kuolla, se on henkilökohtainen päätös eikä kukaan voi täällä toista pitää väkisin. Mutta itse en uskoisi voivani auttaa läheistä henkilöä itsemurhassa, that would probably kill me. 
Sallin kahden samaa sukupuolta olevat liitot ja tuen niinku täysin sataprosenttisesti. Ja tietenkin kannatan myös sitä adoptio-oikeutta, en mä ees pysty kirjottamaan kuinka paljon vihaan sitä, ettei se ole itsesäänselvyys. Kaikilla on oikeus avioliittoon sekä adoptioon.

Minkä värinen hammasharja sulla on?
- Valkovihreä.

Syötkö aamupalan?
- En, juon vaan kupin pari kahvia. Aamupala olis kyllä tärkeä, mut en mää oo halunnut/osannut oppia siihen.


Mikä on kivointa kissoissa?
- Se, että ne on kaikki ainutlaatuisia ja persoonallisia. Kaikilla kisuilla on erilaiset tavat ja luonteet :> Kyllillä on joku jakomielitauti - yleensä se juoksee karkuun jos sitä menee kohti, mutta silti se rakastaa nukkua sylissä ja puskee paljon. Hän ei nuku missään jalkopäässä, vaan tossa rinnan päällä mahdollisimman lähellä naamaa. Voin myös vaihtaa ihan vapaasti asentoa, siinä se pysyy kuin takiainen. Kylli myös tykkää nakertaa sormea ja hinkkaa itteään siihen. :-D Kyllin raivostuttavin puoli on se, että se ei tykkää astua jalallaankaan astiaan vaan paskoo joka kerta lattialle.

Nelli sitten taas on mun vanhin, ikää hällä on jo 22-vuotta.  Nelli on kaikista seurallisin ja hellyydenkipein, se on aina ensimmäisenä sylissä - tuli kylään ketä tahansa. Mut Nelli ei tykkää, että se otetaan seisaaltaan syliin - siitä se rimpuilee pois heti. Se on kaamee pummi - tuntuu ajattelevan vain ja ainoastaan herkkuja, seuraa mua aina jääkaapille ja kyttää kun teen ruokaa. Nelli rakastaa yli kaiken sipsejä, ranuja ja pitsaa (kaikkee suolasta) - sen silmät laajenee lautasen kokoisiksi kun kuulee sipsipussin rapinan. Käsittämötön vanhus, oikeesti.

Merri on mun ikioma 3-vuotias vauvani ja ainoa poikakisu. Merri on tosi huomionkipeä ja kova pitämään meteliä. Kävellään usein ympäri asuntoa, hän seuraa perässä, mouruaa ja tuijottaa minuu suoraan silmiin. Mut se hiljenee heti päästyään syliin, oikee mammanpoika. Merri oli myös pentueen ainoa pörröinen yksilö. Poika on kova puskemaan, leikkimään (terveysside on sen lempilelu..) ja kiusaamaan noita tyttöjä. Merrin kanssa käpötellään usein ulkona valjaissa.
Onko sulla pakkomielteitä tai fobioita?
- Lukea lähettämäni/saapunut tekstari moneen kertaan läpi, jonkin asteinen araknofobia (onneks Merri popsii bongaamansa hämähäkit) sekä lihomisfobia. Voisin laskea pakkomielteeksi myös "herkkäunisuuteni". Oon siis aina ollut hirveen herkkä kaikille äänille, jos nukkumaan mennessäni kuuluu naapurista edes puhetta tai kissa syö raksuja, kihisen raivosta. Haluun nukkua täydessä hiljaisuudessa.

Tykkäätkö saunoa?
- Rakastan ! Puusauna on paras.

Kenen kanssa tekstaat eniten?
- Poikaystävän (joka pääsee pian pois armeijasta jee).

Poikkiksen ja niiden porukoiden koiruli!

Puhutko paljon puhelimessa?
- En, välillä oon niin sosiaalisesti pohjalla ja huonolla tuulella, että puhelimen soiminenkin ahdistaa hitosti. Oon kivempi tekstaten, eh. Hmm, outoa vaikka oonkin niin sosiaalinen ja pirtee tyyppi, ahdistun usein kaupan kassalla, kaupungilla, jäädessäni pois bussista tai muussa paikassa, jossa kuhisee ihmisiä ja joku saattaakin kohdistaa katseensa minuun. Mut tosiaan, tämmönen fiilis on vain joskus.

Opiskeletko/ootko opiskellut valokuvausta, vai ootko ite opetellut?
- Oon itseoppinut :> Kävin siis audiovisuaalisen tutkinnon käsi- ja taideteollisessa ja toki siellä opiskeltiin asioita, mitkä liittyy paljonkin valokuvaukseen (tuotanto, valo, ääni, kamera, editointi etc - tekniikka ja sisältö enivei), mut kyl toi kuvauspuoli on tullu opittua silti ihan ite. Tästä klikkaamalla voi lukea tosta tutkinnosta lisää.
Eli en mä oo suoranaisesti valokuvausta koskaan opiskellut. Olin kouluaikoina ihan käsi kaikkien ISOjen, aukkojen ja suljinaikojen kanssa :-D On se jännä, miten paljon on tullut kehityttyä.


Minkälaiset asiat saa sut iloseks?
- Fiilis kirkastuu huomattavasti, kun luultuasi jääkaapin olevan tyhjä muistat kaapinperällä olevan jotain tosi nannaa. Eh. Aikaansaaminen, onnistumisen tunne, aurinko, siisti koti ja ihanat ihmiset.

Mitä haluaisit, jos saisit ihan mitä vain?
- Hirveesti ulkomaanmatkoja, oma asunto, koira ja hitosti kivaa materiaa.

Missä haluaisit ehdottomasti kuvata, jos voisit kuvata missä vain?
- Veden alla ja ihan oikeesti ympäri maailmaa, joka paikassa!

Minkä taidon haluaisit oppia ja miksi?
- Haluisin hyppii katoilta niinku Batman. Siksi koska se ois huikeeta!

Mitä kohtaa haluat haistella rakkaasi pinnasta?
- Hiuksia (no, siiliä pikemminkin) ja kaulaa. Kaikkee.

Tämänhetkinen unelmasi?
- Eräs unelma on tehdä DJ:n hommia. Pitäisi ostaa semmonen eräs vehje, jolla pääsisin kunnolla harjoittelemaan niitä juttuja. Olisi myös ihanaa pitää pystyssä jotain eläinhoitolan tapaista, rakastan eläimiä niin paljon että olis ihanaa tehdä töitäkin niiden parissa.

Paras tapa aloittaa aamu?
- Herään aikaisin, ilman herätyskelloa. Aurinko paistaa sänkyyn ja linnut lauleskelee. Avaan ikkunoita, keitän kahvit, laahustan kiireettömästi, ja lueskelen rauhassa sähköpostit, blogit sun muut kahvin kera. En pakosti tekisi jälkimmäisiä, vois lukea vaikka lehteä. Siinä hetken lueskeltuani/scrollailtuani menen boksereillani ulos tupakalle auringonpaisteeseen ja pyydän ehkä ystävän naapurista mukaan. Näin.

Paras tapa lopettaa ilta?
- Vaikka esimerkiks se, että valvotaan ihanalla porukalla aamunnousuun asti ja siitä hyvillä mielin petiin murun kainaloon.


Kaipaatko isompaan kaupunkiin? Porin hyvät/huonot puolet?
- En mä poissulje sitä vaihtoehtoa, että joskus muuttaisin muualle. Turkuun, Tampereelle, Helsinkiin... Tällä hetkellä ei vaan oo semmonen fiilis, että haluais täältä pois.
Täällä on kaikki rakkaat ja tuntee paikan lähestulkoon kuin omat taskunsa. Pori on oikeesti kiva ja kaunis kaupunki. Huonoja puolia en juurikaan nyt keksi.

Mikä on joku outo juttusi/tapa mitä muut ei (vielä) tiedä?
- Nenän kaivuu, varpaankynsien syöminen... No ei :-D
Tanssin himassa joskus hiki pinnassa  hopit sterkoissa ja sit pelkään, et joku tulee ovesta. Haha. Tykkään syödä murumysliä maidon sekä jättimäisen kaakaojauhemäärän kera. Siihen vielä vadelmia tai jotain, omnomm. Toikin on juttu mihin kyllästyy nopeasti. Oon myös halunnut crossimopon/kevarin ihan törkeen pitkään (tarttis vaan kortti ajaa ekaks) - ei ehkä kovin erikoinen juttu, mut ei sitä musta varmaan heti uskoisi.  Onkai kaikilla ties mitä ihme tapoja ja juttuja, mut ne on hei salaisuuksia!

Kolme lempiasiaa?
- Pyöräileminen ilman vastatuulta trancen soidessa korvissa, Somersbyn omena ja vesi.

Hermostutko tai stressaannutko helposti?
- Riippuu vähän, jos on verensokerit alhaalla ja hiton nälkä, niin saatan pimahtaa ihan pienestä. Yleisesti ottaen en.

Lempiruoka?
- Mulla on aina sama vastaus tähän, joten koitan repästä! Sanotaanpa, että joku ruokaisa ja freshi salaatti sekä poikaystävän mutsin tekemä spesiaali kanapata. Kermainen lohikeitto kans. Ja kaikki mitä mutsi, mummi, isoveli taikka joku muu perheenjäsenistä tekee, toimii joka kerta.

Meikkituote jota ilman et voisi elää?
- Tottakai voisin elää ilman, mut tärkein on varmaan meikkivoide, bb-voide (täytyy muuten testata sitä cc-voidetta, onkse hyvää?) tai joku muu sävyttävä kosteusvoide. Käytän eniten aikaa meikkipohjan tekemiseen. Kesällä meen tietysti rennommin ja saatan laittaa vaan kosteusvoidetta tai vähän bb-voidetta :-)

Lempipaikkasi Porissa?
- Kirpparit, kirvatsi, lande, eteläranta, viikkari, rannat, ankkis, koti, annis... Paljon ihania paikkoja täälläkin, jota ei vielä oo nähnyt.

Millaiset ihmiset raivostuttaa eniten?
- Käsittämättömän aikaansaamattomat ja laiskat, ketkä ei tee elämällään yhtään mitään. Pessimistiset, ylimieliset, neuroottiset, mässyttäjät ja paskat asiakaspalvelijat. Yleisesti sellaset negatiiviset valittajat, joilla on muka aina kaikki pielessä. Talvi valitetaan - et yhyy - olis jo kesä ja kesällä valitetaan, et vittu ku on liian kuuma. Haloooo!!!!


Minkä maan valitsisit jos muuttaisit ulkomaille?
- Eihän tähän voi vastata! Täytyisi nähdä maailmaa tosi paljon, ennen kuin voisin tietää.

Missä paikoissa haluaisit asua?
- Landella, mutta kumminkin pyöräilymatkan päässä keskustasta tai jossain isossa varastorakennuksessa tms, jonka remppaisin upeaksi loftiksi. Sellaisessa paikassa, jossa ei olisi seinänaapureita ja jossa olisi oma piha.
- - - -

Pari kuvaa loppuun kaverin muksusta. Harmitti kun ei saanut hänestä kauheesti kuvia, kun sattu akku loppumaan.

Palaillaan pian part kakkosen kera!

2 comments:

  1. Jes tää oli hyvä kysymys/vastailu postaus! Muutamassa kysymyksessä päästiin vähän pintaa syvemmälle, ja jes, digaan kybällä susta! Sä oot vielä nuori, mutta susta huokuu ihanan myönteinen ja elämää arvostava asenne. Way to go! :)

    ReplyDelete
  2. Anni - Voiettä, niin kiva kuulla :><3 !!

    ReplyDelete

ENYA / 24 / PORI, FINLAND

• Adobe Photoshop CS5
• Nikon D7000
• Sigma 18-200mm / f.3.5-6.3 DC OS HSM
• Samyang Fisheye 8mm
• Nikkor 50mm / f.1.8