21.2.13

B/A + this is how to do it

Tässä olis tätä pikkututoriaalia, jeejee! Käytin tässä tosiaan vanhempaa settii. Näitten tutoriaalien tekeminen on aika vaivalloista (muutama tunti tässä vierähti), mut hiton hauskaa tää on. :> Kaivelin kovon syövereissä potentiaalisia kuvia tähän, ja päädyinpä sitten suuriltaosin Samulin naamaan. Toivottavasti miellyttää!

Käytetyimmät: Curves, Diffuse Glow, Solid Color, Selective Color.

Toivottavasti ei ollut liian toistoa. Uusia lukijoita on kumminkin tullut niin paljon, joten ei nää jutut kaikille itsestäänselvyyksiä oo. :-)
Jotakuta kumminkin askarruttaa, mistä Diffuse Glow ja Solid Color löytyy, niin kerrompa sen nyt sitten. Jos Layer-valikko ei oo siinä oikealla näkyvissä, niin laita nyt ihmeessä se näkyviin (F7)!

Diffuse Glow: Filter > Distort > Diffuse Glow. Ja painele menemään valkoisella, ilkeetä jälkeä jos käytät tässä esim. mustaa.

Solid Color: Sen Layer-valikon alapuolella on sellanen pieni, mustavalkonen pallo - sitä klikkaamalla löytyy tärkeimmät. Itelle opetettiin koulussa muokkaamaan ton kautta, kaikki hoituu paaaaljon kätevämmin (niin sun ei tarvi tehä kaikkea Filter-valikossa). Edit: Unohdin kirjottaa, että ite laitan aina Blending Modeksi "Difference" tai "Exclusion". Ja se Blending Modehan löytyy siitä ylhäältä layervalikosta missä normisti lukee "Normal". :>

Myös pieni terävöitys tekee ihmeitä (filter > sharpen > sieltä sitte haluamasi, ite meen yleensä unsharp maskilla)

Jees. Oliko informaatiorikas pläjäys vai ei?


8 comments:

 1. Tuo Solid Color oli mulle ihan uus juttu. Todella kätsy. Eli isot kiitokset sinulle! :))

  ReplyDelete
 2. ihania (mahtaviaaa) kuvia vaikken ohjeista oikein tajunnukkaa :)<3

  ReplyDelete
 3. Ida - Eihitto unohdin kirjottaa tohon lisää vielä siitä Solid Colorista, äh!! Korjaampas asian.. Mut joo, oleppas hyvä hei :-)

  Karhunsiivet - <3 Isokiitos.

  ReplyDelete
 4. Eipä ihme, että Karhunsiivet ei ymmärrä ohjeista kun tehdään tutoriaali missä ei ole tutoriaalia. Hyödyllistä vääntää 2 tuntia muokattuja kuvia tutoriaalimuotoon ja jättää kertomatta mitä kuville on tehty.

  Ps. osa kuvista näyttää omaan silmään siltä, että sama lopputulos olisi saavutettu pyöräyttämällä curves-valikosta kurveja pari milliä.

  Käännös sanalle tutorial
  Ohje

  Siinäpä miettimistä.

  ReplyDelete
 5. Anonyymi - Kuules, Karhunsiivet ei ehkä siksi ymmärrä, koska ei itse käytä photaria?

  Mut joo tiiän, et tän olis voinu toteuttaa vähän paremmin. Ens kerralla sitten :-) Älä nyt hermostu... Juttu oli se, että kaikissa näissä kuvissa on käytetty samoja juttuja. Eli ei oo vaan "pyöräytetty curveja pari milliä". :--D Joo-o...

  ReplyDelete
 6. Millasissa yhteyksissä sä tota Diffuse Glow'ta käytät? Onko noissa kaikissa käytetty sitä? Itse kun kokeilin niin sain vain ylivalottuneita kuvia aikaseksi! :<

  Kiitos muuten tuosta Solid Color vinkistä, sitä en ollut aiemmin osannut kätevästi käyttää! <:

  ReplyDelete
 7. hildur katarina limén - Oikein käytettynä sillä saa semmosta ihanaa pehmeyttä kuvaan :> Niii sä laitoit sitä varmaan liikaa. Pistä Glow Amountiksi vaikka 1 ja sit säätelet Clear Amountia mieles mukaan, kuvasta riippuen! :-)

  ReplyDelete
 8. Niin ja henkilökuviin sopii parhaiten :) Puolilähi-, lähi-, ja erikoislähikuviin.

  ReplyDelete

ENYA / 24 / PORI, FINLAND

• Adobe Photoshop CS5
• Nikon D7000
• Sigma 18-200mm / f.3.5-6.3 DC OS HSM
• Samyang Fisheye 8mm
• Nikkor 50mm / f.1.8