21.4.11

se on väärin

jaampa ajatuksiani nytten. viime aikoina on tullu kelailtua paljon tota we itin meininkiä. oon päättänyt, etten enää kopioi sieltä kuvia tänne blogiin, koska oon tajunnut että kuinka väärin se on. kaikki ne kuvat siellä on jonkun ottamia, eikä nämäkään ihmiset varmastikkaan halua, että ne lähtee levitykseen ja jengin re-blogattavaksi ympäriinsä.
munkin pari otosta on päätynyt sinne ja tulipa bongattua erään tytön blogista mun ottama kuva ja se pisti kyrsimään. mä en halua, et jengi kopioi mun kuvia ja käyttää niitä omissa blogeissaan. raaka tosiasia, et kuvablogin aloittaminen on riski, sillä hyvät kuvat lähtee varmasti leviämään eikä niitä saa ikinä pois tästä netin ihmeellisestä maailmasta. WITtiä voi aina tietty selailla ja inspiroitua kauniista kuvista, mutta en enää tee niistä yhtäkään kollaasia tänne vaan käytän omia kuvia. musta tää on hyvä juttu.

tätäkään infoa ei olis tarvinnu tänne skriivata, mut halusin kirjottaa jotain! mutta, ihanaa torstaita ja palataan myöhemmin :---)

moikkamoi,

ja hey! 300 rikki, huippua! kiitos teille c:

17 comments:

 1. Päinvastoin, musta tää oli just hyvä ja tärkeä kirjoitus ja mielipiteen esille tuominen! Asiakin on tärkeä ja itse oon samalla linjalla, et pitäis välttää mahdollisimman paljon käyttämästä muiden ottamia kuvia (paitsi jos on lupa pyydettynä).

  ReplyDelete
 2. samaa oon mäkin miettiny. tuskinpa enää mäkään laitan blogiini noita weheart kuvia, vaikka ei niitä tullu aikasemminkaan paljon käytettyä. mut kiitti ku valaisit muilleki tätä asiaa!

  ReplyDelete
 3. niina: hyvä että oot tota mieltä =)

  aivan oikein! musta tommosen sivuston perustaminen on aika huono juttu, sillä jengi kopioi toisten luomuksia tosta vaan ilman omantunnontuskia.

  ReplyDelete
 4. mari: ole hyvä, toivottavasti pisti ajattelemaa :-) KUNNIOITTAKAAMME TOISTEN TAIDETTA!

  ReplyDelete
 5. mäki oon vähä samaa fundeerannu, pistäny miettii ku nyt bongannu kans tuolt himona omia ottamia kuvia...MUT hyvä et kirjottelet tällästä, pistää monia muitaki vähä miettii!:--)

  ReplyDelete
 6. henna: se on syvältä, sit jengi kopioi niitä sieltä.... hyvä, että iski ja toivottavasti pistää muitaki vähä fundeeraa =)

  ReplyDelete
 7. oon alkanu miettii just samaa, viimeks eilen yks kaveri linkkas taas sieltä mun ottaman kuvan ja muutenki niitä on vähä turhan paljo sinne eksyny :<

  ReplyDelete
 8. toisin sanoen se on oma pää minkä pistää pantiks täs, itehä sä laitat kuvas nettii ja kuka tahansa pääsee siihe käsiks ja voi kopioida ja laittaa kiertoo :D jos et pistä kuvia nettii > ei kopiointia. sitä paitsi jos joku nyt tykkää kuviis kopioida, tunge se copyright kuviin ja uhkaile vetämäl kirves perseesee jos aikoo kopioida. mut asiaa silti.

  ReplyDelete
 9. Joo munki kuva tuolto jostai syövereistä löytyy. vähä hämmentää ja ärsyttää mitä se siellä tekee ja miks mulle ei siitä oo kerrottu. On ihan ok mun mielestä laittaa toisen kuvia blogiin jos mainitsee kuvaajan siinä samassa ja mielellää ois myös lupa kysytty. Mut kiva musta et otit asian puheeks!

  ReplyDelete
 10. vilma: höh.. :<

  anonyymi: totta totta! :-D

  tim: joo tottakai asia on eri jos mainitsee kuvaajan!

  ReplyDelete
 11. bloggauksessa on hyvät ja huonot puolensa, tietty! kuvien jakaminen on kivaa ja pakollistakin jos pitää pystyssä lifestyle/kuvablogia! :-D täytyy vaan niellä se, että jotkut kopioi ja plaah.

  ReplyDelete
 12. Hyvää tekstii Enya, pakko myöntää! Ja voin vaan kuvitella, miltä tuntuu kun oma kuva näkyy jollain muulla sivustolla kun omalla.

  ReplyDelete
 13. tää on kyl totta, iteki jotai omia kuviani oon sielt bongaillu D---: typerää sinänsä. kumminkaa haluis kirjotella jokasen kuvan nurkkaankaa että (c) meitsi :--------DD

  ReplyDelete
 14. Ja myös minä olen samaa mietiskellyt. Ei ihan tekijänoikeudet täyty kun tuolta vain nipsnaps kopioidaan huoletta kuvia oman tekstin sekaan noin vain :D

  ReplyDelete
 15. amanda: kiva :--) joo se ei tunnu todellakaan kivalta.

  nelly: joo mä kirjotin ennen copyrightit kuviin, mut musta se pilas kuvan :-D pitäs kai vaan kirjottaa pienellä fontilla kuvan jompaankumpaan alareunaan tms. ärripurri en mä tiä

  anonyymi: no niipä!!

  ReplyDelete
 16. monet ihmiset vaan ei tiedä et niitä ei kopioida sinne vaan niistä ''tykätään siellä'' :) eli kukaan ei varasta niitä

  ReplyDelete
 17. CC: joo kyl mä sen tiedän, mut sieltä sitten taas kopioidaan paljon :<

  ReplyDelete

ENYA / 24 / PORI, FINLAND

• Adobe Photoshop CS5
• Nikon D7000
• Sigma 18-200mm / f.3.5-6.3 DC OS HSM
• Samyang Fisheye 8mm
• Nikkor 50mm / f.1.8