30.12.10

look but dont touch

Heido ♥ Yesterday I had a few thoughts;

Rupes meittii kans mietityttää taas tää käsitys kauneudesta, mikä myllää nuorten päässä ja mitä tuputetaan medialla. Telkkarissa meni eilen brittiläinen dokumentti "Look But Don't Touch/Katso mutta älä muokkaa", ja yllätyin monessa kohdassa paljonkin - että, kuinka paljon niitä kuvia lehdissä oikeasti muokataankaan. Esimerkiksi reisiä ja kasvoja kavennetaan ja vaikka mitä vielä! Kaikki pikku'virheet' muokataan pois ja jäljelle jää vaan käsitelty versio. Hei, ihmisen käsikarvatkin on niin normaali asia että miks ihmeessä joku muokkaa nekin pois? Pilaako ihmisen normit jotenkin muka kokonaisuuden? Sinne meni se aitous. Mihin se nainen oikeassa, aidossa kropassaan katosi? Ymmärrän kyllä kuvanmuokkauksen, koska harrastan sitä intohimoisesti itsekin mutta jossakin kohtaa se raja menee. Ite en ikinä vois kaventaa mallin reisiä, poistaa ihania pisamia tai jotain muuta sairasta. No, raaka tosiasia et täysin käsitellyt kuvat myy mut vielä raaempi tosiasia on, että lapsetkin saa heti muksuna väärän käsityksen kauneudesta. Kai muoti(yms)lehdet pelkää jotain jos julkaisisi kanteen täysin käsittelemättömiä kuvia.
Miettikääs esimerkiks barbeja? Pocahontasia? Herculesin Megiä? Kaikki disneyn klassikoiden päänaishahmot on laihoja ja lapset saa heti väärän käsityksen, että millainen vartalon kuuluisi olla.
Ihme ja kumma, et tosi moni inhoaa jo nuorena vartaloaan ja omaa paskan itsetunnon. Thanks, dear media! Koittakaa rakastaa itseänne sellaisena kuin olette, sillä kukaan ei oo täydellinen. Mä en ainakaan tunne ketään ketä olisi täydellinen - tunnetko sä?
Tää teksti tuli sit aika tajunnanvirtana, mut I think u got the point!

16 comments:

 1. Mun mielestä vielä Barbeja pahempi on Bratzit. Siis ihan tosissaan. Mä en ikinä ostais lapsilleni sellasia.

  Mutta oli kyllä koko teksti täyttä asiaa!

  ReplyDelete
 2. bratzit on kyl aika järkyttäviä, oikee bimboja :--DD apua. pikkusisko keräili niitä innoissaan muksuna.. hyvä juttu, että on asiatekstii:--)

  ReplyDelete
 3. lotta - kiittikiitti! surettaa myös se, että nuoret hankkii nykyään silikonejakin. mietimpähän vaan, et kyl tos kohtaa porukoitten pitäs tehä jotain ja yrittää puhua lapsilleen järkeä..

  ReplyDelete
 4. totta höpiset beibe <3.
  muuteki laihuutta ihannoidaan ihan liikaa :(

  tää sai mut surulliseks :(
  http://www.iltasanomat.fi/viihde/Malli%20kuoli%20anoreksiaan/art-1288359307947.html

  ReplyDelete
 5. hei millä kanavalla tuo ohjelma tuli? jos sen vois vielä netistä kattoa kun kiinnostuin . : )

  ReplyDelete
 6. okei : ) se tuli tv viideltä!

  ReplyDelete
 7. iida - semmone tää maailma on. vaikka oon itekki tosi laiha ja haluan pysya sellaisena, jossain kohtaa menee raja and I know that. joo, luin ton jutun. surullista :--(

  ReplyDelete
 8. oon täysin samoilla linjoilla ton mediapaskan suhteen :| haluisko joku luoda terveen vartaloihanteen kiitos ?

  ja haluisin joka kerta bratzin nähdessäni repii siltä pään irti, heittää seinään ja tunkee roskikseen. tervettä tämäkin :D

  ReplyDelete
 9. surullisinta on tosiaan, et lapset saa kauhian kauneuskäsityksen. ha, mennäänkö lelukauppoihin vähän riehumaan? :--Dd

  ReplyDelete
 10. mä en saanu koskaan bratzejä vaikka kuin oisin halunnu, kun mun porukat boikotoi niitä ilmeisesti :---D ja ihan hyvä niin.

  ja miettii vielä noita täydellisiä, laihoja, disenyn prinsessoja sun muita. ja sit miettii esim Arielin Ursulaa ja muutamia muita disneypahiksia, joista on yllättävän monista tehty sellasia isokokoisempia ja rotevampia. jos tehtäisiin nyt joku piirretty, esim just disneyleffa, jossa olisi joku rehevämpi prinsessa esim päähahmona, niin musta tuntuu että aika monet vieroksuis sitä, sillä ollaan totuttu niin kapeeseen henkilökuvaan ja se vaan poikkeais kaikista niistä normeista liikaa. mikä on muuten niin perseestä. joo en nyt oikein osaa pukea sanoiksi tätä, mutta siis niin.

  ReplyDelete
 11. teksti sun kirjoittamana tuntu vähän hölmöltä, koska olen ainakin ymmärtäny niin (voin olla väärässäkin), että itsekin ihannoit esim. ylilaihuutta, etkä ole edes itseesi tyytyväinen. hienoja ajatuksia, mutta seisotko edes itse niiden takana?

  en tunne, en tuomitse.

  ReplyDelete
 12. en ihannoi ylilaihuutta todellakaan, mut kiva ku suoraan sanoit ajatukses :-) vaikka henkilökohtaisia itsetunto-ongelmia onkin, en silti tykkää mistään mistä tässä postauksessa kirjoitinkin. tosiaan, paha sanoo ku et mua tunne ni.. :-) laihuus on musta joo kaunista, mut ylilaihuus ei ja musta se ei oo oikein, et ihminen ajattelee, et vain laiha ihminen on kaunis. tieks?

  ReplyDelete
 13. paljon ajatuksia joita on vaikea pukea sanoiksi, mutta yritän :-)

  ReplyDelete
 14. JA EN ajattele todellakaan niin, että vain laiha ihminen on kaunis. hyi, sairasta.

  ReplyDelete

ENYA / 24 / PORI, FINLAND

• Adobe Photoshop CS5
• Nikon D7000
• Sigma 18-200mm / f.3.5-6.3 DC OS HSM
• Samyang Fisheye 8mm
• Nikkor 50mm / f.1.8