Voi herranenaika, tää ei todellakaan oo mun päiväni. Nettikin on tänään harvinaisen ärsyttävä, hiton sivun lataamisvirhe.
Vihaan kuorimista, varsinkin näin työlästä. En kuori edes perunoita (siksi, koska tykkään perunoistakin sellaisenaan). Pääsi suusta semmosia ärräpäitä koko prosessin ajan ja omenaviipaleet näyttää kuin kolmevuotias olisi pilkkonut ne. Hakkasin niitä vielä vuoassa pienemmäksi, tykkään et ne omppupalat on mahdollisimman pieniä. Ihan sama, ihan törkeen hyvää tuli vaikkei ehkä Michelin-tähden raflan annokselta näytäkkään.
Vihaan kuorimista, varsinkin näin työlästä. En kuori edes perunoita (siksi, koska tykkään perunoistakin sellaisenaan). Pääsi suusta semmosia ärräpäitä koko prosessin ajan ja omenaviipaleet näyttää kuin kolmevuotias olisi pilkkonut ne. Hakkasin niitä vielä vuoassa pienemmäksi, tykkään et ne omppupalat on mahdollisimman pieniä. Ihan sama, ihan törkeen hyvää tuli vaikkei ehkä Michelin-tähden raflan annokselta näytäkkään.
6 omenaa (mun vuoka on aika pieni joten mä laitoin muistaakseni neljä)
2-3 tl kanelia
Päälle:
100 g margariinia
1½ dl sokeria
2½ dl kaurahiutaleita
Voitele uuninkestävä vuoka kevyesti margariinilla. Kuori omenat ja viipaloi. Laita viipaleet kerroksittain kanelin kanssa vuokaan. Sulata kattilassa margariini. Lisää siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita ja kaada omenaviipaleiden päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa, kunnes omenat ovat pehmenneet eli n. puoli tuntia. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai jätskin kera. Tää jos joku on syksyinen herkku!
Iskin tuon lautaselle heti kun otin sen pois uunista, siinä syy että rasvaa pääs vähän valumaan.
eiiiii arvaappa alkoks tekee mieli... :D
ReplyDelete