13.1.11

rikkokaa rajoja

Vaikka mikä askarruttaa aina mieltä. Asia on niin, et ei ihmisiä voi noin vaan muuttaa, mut joidenkin ajatusmaailma ja se tietty avarakatseisuuden puute on tosi turhauttavaa. Kaiken pitäis tapahtua niin kuin muka pitäisikin ja jotkut pelkää poiketa oletusnäkemyksestä. Esimerkiksi sä olet paska valokuvaaja, jos et tiedä paljoakaan tekniikasta ja ammattitermeistä. Ei, sä olet hyvä valokuvaaja jos olet luova ja uskallat tehdä juuri niinkuin sinä haluat sekä uskallat kokeilla uutta ja rikot niitä hiton niinsanottuja rajoja. Rajojen rikkominen on ollut aina yks mun lempilausahduksista. Entä sitten jos kuva on vähän ali/ylivalottunut taikka musta ei ole aina mustaa eikä valkoinen valkoista? Näistä aiheista pystyis kinastelemaan yhteen putkeen vaikka vuosikaudet, mut mua ei ainakaan kiinnosta paskaakaan. Kaikki ei voi ymmärtää kaikkia. Mä teen ainakin sitä OMAA taidetta, rakastan rajojen rikkomista sekä luovaa hulluutta!
Tosiaan, kaikkia pään sisällä myllääviä ajatusryöppyjä ei pysty eikä aina haluakkaan laittaa nettiin. Toi kaavoihin kangistuminen saa mut vihaseks. Näistä aiheista voisi jauhaa vaikka miten paljon! Musta sellainen ihminen ei oo yleensäkkään kovin luova ketä tuijottaa vaan kameran aukkoarvoja ja miten asetuksien pitäisi olla sekä näpsii sit jotain tosi tyhmiä kuvia. Hei yeah, tää on pirun siisti otos ku tää on valotettu oikein mut kuvaampa tässä jotain olematonta! Eipä tässä muuta, sori vaan. Jokaisella on oma makunsa ja tapansa ajatella sekä olla. ETTÄ SELLASTA. Älkääpäs loukkaantuko, Enu on joskus turhautunut.
Ja tekee mieli Toffifeeta, pitäiskö marssia kauppaan saldejen jälkeen.....

Ps. Mä en tässä vähättele silti lähes välttämättömiä valokuvausjuttuja, mut pointti on se, et luovuus on tärkeintä.

11 comments:

 1. muaki vituttaa ku otan vähä erilaisempii ja kiinnostavampii kuvii ku perusteinit jotka saa isilt järkkärin lahjaks ja sit ottaa muutaman kaislakuvan ja sit ne on valokuvaajii. ja sit valittaa mul et muokkaan kuvii ihan helvetisti liikaa ku vähä leikin väreillä ja muilla. ei se kaislakuva silti oo sen parempi.

  p.s. sul on ihanii kuvii ja muokkaat ne just nätisti

  ReplyDelete
 2. anonyymi, hienoa jos rikot rajoja ja teet niinkuin ite haluat :-) etkä käytä sitä järkkäriä tyyliin vaan peilikuvien ottamiseen.... tiätty josai kohtaa kuvanmuokkaukses tietenkin tulee se raja vastaan ja pitää tietää mikä se on, u know:--) oivoi tästä aiheesta vois kirjottaa kauhian litanian : D
  kiitos siulle ♥

  ReplyDelete
 3. Tietkö. Eniten mua vituttaa ihmiset jotka menee studioon valkosta kangasta vasten ottamaan niin vitun hienoja ja taiteellisia kuvia, ja on siis sen jälkeen ammattilaisia. No hurraa hei. Ja siis ei siinä studiossa mitään pahaa, mutta jos se kuvaaminen rajottuu vaan siihen, ja se on muka luovaa niin hyppiköön mutakasaan. Se oli yks asia. Pointti nyt kuitenki tässä kaikessa oli se, että mä oon sun kanssa niiin täysin samaa mieltä! Mä en esim oo IKINÄ kattonut mitään kameran asetuksia, mut siltin mua potkas onni joskus 16-vuotiaana, koska oli vaan se oma tyyli.

  Ja nimenomaan oma tyyli. Ja rajojen rikkominen. Luovuus. Voihan esim. just jostain kaislakuvastakin saada massasta erottuvan ottamalla sen omannäköisesti..:D En uskalla lukea tätä tekstia, oot enya kauhean ihana!

  ReplyDelete
 4. rosetta, kerrassaan ihana kommentti! helpottaa jotenkin, ku tuleekin suht myötämielistä kommenttia eikä sellasta et "oot ihan vitun amatööri oo hiljaa et tie mistää mitää" jne. joo, studios saa toki hienojakin kuvia mut ei semmoset tylsät "tönötämpä tässä nyt ja on kivaa"-kuvat.... oot IHANA hei ja kiitos ku sanoit, että oon ihana ♥ :-D hihi.

  ReplyDelete
 5. ja kuvaaminen rajoittuen ainoastaan studioon... on surullista.

  ReplyDelete
 6. Oon vähän sammaa mieltä.
  Ite nyt uutena järkkärin omistajana haluan opetella kameran käyttöä ja löytää "oikeat" asetukset mutta teen sitä ite oppien enkä tiiä yhtään miten esim. asetusten "kuuluis" olla. Haluan saaha kamerastani kaiken irti. Mutta samala toivon että löytäisin pikkuhiljaa sen oman tyylin kuvata. Tiiän minkälaisia kuvia haluan ottaa ja mikä näyttää minun silmiin hyvältä, ja voi sitä onnellisuuen tunnetta ko onnistun ottamaan just semmosen kuvan :D Ja tosiaan kuvat on semmosia mitkä miellyttää minua, muut tuskin näkee sitä sammaa mitä mie mutta mulle on ihan paskan hailee :D

  ReplyDelete
 7. tiijja, tekemällä oppii neitiseni :'----) kyllä se oma tyyli löytyy ♥

  ReplyDelete
 8. Siis kaikista eniten mua ärsyttää ne jotka väittää että et voi ottaa hyviä kuvia jos sulla ei ole järkkäriä. Jos osaat kuvata niin sä saat hyviä kuvia laatikollakin.
  Mulla on ollut vasta vuoden järkkäri ja sitä ennen usein kyseltiin että millä oon ottanu kuvia kun on hyviä ja sit jengi oli ihan epäuskoisina kun sanoin että mun 5 vuotta vanhalla pokkarilla.

  Mua ärsytti maailman eniten kun menin viemään filmejä kehitykseen ja siellä sit kysyttiin et millä kameralla oon ne ottanu ja kun sanoin holga niin se tyyppi oli sillee että kannattaako niitä sit edes kehittää kun eihän se edes ole oikea kamera.. Olin vaan et mitääää.

  Ja voivoi ku mulla olis vaikka kuinka paljon sanottavaa tästä aiheesta mutta en nyt tukota sun kommenttilootaa täyteen. :D

  ReplyDelete
 9. "ei oikea kamera", no aha :---D toki pokkarillaki voi saada siistejä ruutuja, miksei vois?
  ahahah joo tästä aiheesta vois keskustella vaikka miten paljon :--DD

  ReplyDelete
 10. Jep kyllä kaikkea kannattaa kokeilla, sitenhän sitä sitten huomaa miten saa hyviä kuvia otettua =)

  Mua oikein ärsytti viimeks valokuvauksen tunnilla kun piti ottaa sellaisia kuvia, joissa on kaikki valotukset katottu jonkun kaavion perusteella ja tuli niin ankeita ja harmaita kuvia että hajos naama.

  ReplyDelete
 11. peeta: kyllä♥! kaavion, voi moro :--D kauhiata

  ReplyDelete

ENYA / 24 / PORI, FINLAND

• Adobe Photoshop CS5
• Nikon D7000
• Sigma 18-200mm / f.3.5-6.3 DC OS HSM
• Samyang Fisheye 8mm
• Nikkor 50mm / f.1.8